Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Kelemen se delimiteaza de Marton Arpad: Nu sunt de acord cu declaratia lui despre protestatari

Kelemen se delimiteaza de Marton Arpad: Nu sunt de acord cu declaratia lui despre protestatari
Foto: Facebook/ Kelemen Hunor
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu este de acord cu declaratia deputatului Marton Arpad despre protestatari, considerand afirmatiile acestuia ca fiind neinspirate si care nu reprezinta pozitia UDMR.

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca isi cere scuze in nume personal si in cel al UDMR celor care se considera jigniti de declaratiile lui Marton Arpad.

"Nu sunt de acord cu cele declarate de deputatul Marton Arpad despre protestatari, consider ca este o declaratie neinspirata si nu reprezinta, in niciun caz, pozitia UDMR.

In numele meu si al Uniunii cer scuze celor pe care, eventual, deputatul Marton i-a jignit cu aceasta declaratie. Cred ca fiecare are dreptul de a protesta, exista lege, in cadru legal, si nimeni nu are dreptul de a leza demnitatea celuilalt om, fiecare are dreptul la opinie in mod liber.
Dar nici prin modul cum se exprima sau cum isi spune parerea despre un anumit lucru, nu trebuie sa lezeze in niciun caz demnitatea unui grup sau a unei persoane", a spus Kelemen.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, joi, ca a vazut la televizor cum unul dintre liderii USR a multumit, miercuri, protestatarilor care au venit la Parlament, fapt ce i-a amintit cum in 1990, desi nu i-a chemat, Ion Iliescu le-a multumit minerilor veniti sa apere statul de drept.

Marton a facut aceste declaratii in debutul sedintei Comisiei spreciale pentru Legile justitiei, reunite joi dimineata pentru a continua dezbaterile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

El le-a cerut celor din opozitie sa nu fie duplicitari in mesajele pe care le dau pentru ca, in caz contrar, va deveni furios.
"Eu am iesit pe jos (din Parlament, n.r.). Cand am trecut pe langa un vicelider al grupului USR si auzit ce se intampla in strada, mi-a spus: 'Astia sunt protestatarii pasnici, dar nu noi i-am chemat'. Am ajuns acasa, am pornit televizorul, am vazut o imagine in care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi interventia unui lider a acestui grup care a multumit protestarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 cand, desi nu i-a cheamt, Iliescu le-a multumit minerilor ca au venit sa apere statutul de drept", a spus Marton Arpad.

Deputatul USR Stelian Ion a replicat ca nu USR a chemat protestararii in strada, la Parlament.

Amintim ca miercuri seara, in timp ce in Camera Deputatilor se votau la foc automat, fara dezbatere, articolele din Statutul judecatorilor si procurorilor, prima din pachetul de Legi ale Justitiei, cateva sute de oameni s-au adunat in Piata Constitutiei pentru a protesta fata de acest mod de lucru, pe care l-a reclamat si USR in plen.
Punctul culminant al protestelor a fost cand s-a aflat ca parlamentarii incearca sa iasa pe ascuns din Casa Poporului. Fortele de ordine au incercat sa blocheze deplasarea pe trotuarul de la Parcul Izvor si au dat cu gaze lacrimogene. Protestatarii au scandat "Fugiti ca sobolanii" si "Jandarmeria apara hotia!".

Parlamentarii USR au iesit pe jos pe poarta Parlamentului si au venit sa discute cu manifestantii.

Iata relatarea referitoare la protestele de ieri, dar si circul cu scandal si injurii din Parlament.

Ulterior, de dimineata, au aparut imagini care arata un deputat PSD lovind cu masina niste protestatari, iar Politia i-a facut dosar penal.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 17:28

 Articol citit de 2473 ori

Citeste si: