Kelemen Hunor n-a reusit sa il convinga pe Marko Attila, deputatul fugar

Sambata, 28 Martie 2015, ora 18:19
3086 citiri
Kelemen Hunor n-a reusit sa il convinga pe Marko Attila, deputatul fugar
Foto: site oficial UDMR

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvaluit, sambata, ca in urma cu cateva saptamani a discutat cu colegul sau Marko Attila si a incercat sa il convinga "de anumite lucruri", fara succes insa.

Declaratiile au fost facute la Zalau, liderul UDMR refuzand sa dea mai multe detalii pentru ca discutia respectiva a fost una "privata", relateaza agentia Agerpres, preluata de Vocea Transilvaniei.

"Nu comentez in niciun fel. Nu are nicio restrictie de a calatori oriunde doreste. Cand va avea o restrictie de a parasi tara, atunci voi comenta, pana atunci nu am ce comenta unde este si ce face. (...) Eu am vrut sa-l conving de anumite lucruri, a fost o discutie privata, nu pot sa va spun. Va fi decizia lui daca isi va da demisia. Este decizia lui daca se intoarce sau nu se intoarce. Eu stiu ce i-am spus, dar nu stiu ce va decide el", a declarat Kelemen Hunor.

Totodata, acesta a subliniat ca nu cunoaste detalii din dosarul DNA in care s-a cerut saptamana aceasta aviz pentru arestarea preventiva a deputatului Marko Attila, dar a precizat ca membrii comisiei pentru retrocedari, care sunt in prezent acuzati de procurori, nu aveau expertiza in domeniu, ci se bazau pe evaluatorii acreditati.

"Ei nu au furat, nu au luat, nu au influentat nicio decizie. Era acolo o institutie in care lucrau specialisti, erau evaluatori care veneau cu stampila, sub semnatura. Un om care nu are o pregatire, dar institutional face parte din comisie nu are cum sa stie daca acele evaluari sunt corecte sau nu sunt corecte", a explicat Kelemen Hunor.

Deputatul UDMR Marko Attila a jurat sa-si indeplineasca mandatul cu onoare, dar a fugit in Ungaria

DNA a cerut, joi, Camerei Deputatilor sa incuviinteze arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila in dosarul ANRP, in care au mai fost arestati preventiv Horia Georgescu, fost presedinte ANI, si deputatul PNL Theodor Nicolescu. Marko Attila este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu.

DNA cere din nou aviz pentru retinerea deputatului fugar Marko Attila

Intr-un alt dosar, Camera Deputatilor a dat aviz inca din luna decembrie pentru arestarea sa preventiva. Marko Attila a plecat insa din tara cu cateva saptamani inainte, avocatul sau spunand ca acesta a ales sa traiasca in Ungaria, considerandu-se nedreptatit de justitia din Romania.

Avocatul lui Marko Attila, deputatul cautat de DNA: A ales sa traiasca in alta tara

Deputatul fugar Marko Attila: M-am trezit condamnat. Am fost fraierul comisiei, musca in laptele infestat

Anterior, Marko Attila fusese condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un alt dosar.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Kelemen Hunor Marko Attila, #Marko Attila DNA, #Marko Attila Ungaria , #presedinte UDMR