Vanatoarea de la Balc: Tiriac a pierdut un oaspete de seama

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:18
9606 citiri
Vanatoarea de la Balc: Tiriac a pierdut un oaspete de seama
Foto: Facebook/Vier Pfoten

Organizatia de protectie a animalelor Vier Pfoten anunta cu bucurie ca la vanatoarea de la Balc organizata pentru prima data in decembrie de omul de afaceri Ion Tiriac nu va participa unul dintre oaspetii de seama.

"Unul dintre nelipsitii participanti la evenimentul de la Balc, George Marsan, primarul din Monaco, nu va participa anul acesta la "vanatoarea" de la Balc. Informatia (cu tot cu ghilimele) este cuprinsa in raspunsul oficial al Primariei Monaco la scrisorile pe care VIER PFOTEN si Alianta pentru Combaterea Abuzurilor le-au trimis domnului primar pentru a renunta la vanatoare", se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Vier Pfoten.

Anterior, organizatia a transmis celor mai importanti participanti la vanatoarea de la Balc, in frunte cu Ion Tiriac, o scrisoare in care le solicita sa renunte la "acest hobby sangeros", promovand in schimb transformarea domeniului intr-o rezervatie pentru animale salbatice.

"Consideram ca, dupa 10 ani de ucis animale, a venit momentul ca dl. Tiriac sa renunte la aceasta forma sangeroasa de agrement si sa o inlocuiasca cu o cauza nobila: Infiintarea unei rezervatii pentru animale salbatice salvate din situatii dificile. Astfel, domeniul de la Balc isi va putea sterge trista reputatie de spatiu rezervat uciderii de animale, carora nu li se ofera nicio sansa. VIER PFOTEN isi pune intreaga experienta la dispozitia domnului Tiriac pentru a duce la bun sfarsit un astfel de proiect", a declarat Veronica Tulpan, director Programe Nationale VIER PFOTEN.

Organizatia aminteste ca aproape 130 de animale au fost impuscate la editia trecuta din ianuarie 2014. In total, din 2005, peste 3.000 de mistreti, dar si capriori, cerbi si mufloni au fost ucisi de invitatii de la Balc.

Vanatoare la Balc: Ce milionari a adus Tiriac si detalii despre masa, distractie si neprevazut

Sambata dimineata a inceput inca o editie a faimoasei vanatori de la Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac pentru amicii sai cu foarte multi bani din vestul Europei.

Invitatii au sosit pe domeniul de 150 de hectare al fostului tenismen inca de vineri seara, cand s-au bucurat de o masa traditionala cu sarmale, mamaliga, carnati, toba, sorici, jumari, vin si tuica.

B.B.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#vanatoare Balc Tiriac decembrie 2014, #Vier Pfoten vanatoare Balc, #primar Monaco vanatoare Balc , #vanatoare Balc