Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ion Tiriac se implica in conflictul care dateaza de doi ani in tenisul romanesc

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 09:00
10991 citiri
Ion Tiriac se implica in conflictul care dateaza de doi ani in tenisul romanesc
Foto: Facebook MTS

Ion Tiriac a hotarat sa se implice in conflictul ce dateaza de doi ani in tenisul romanesc, dupa ce Ministerul Tineretului si Sportului a blocat finantarea Federatiei.

Omul de afaceri s-a intalnit astfel cu ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei, si cu presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, in incercarea de a gasi o solutie.

"Atat eu, cat si colegii mei din MTS, ne dorim rezolvarea si clarificarea situatiei federatiei, pentru ca este pacat ca un sport atat de important sa nu aiba finantare, iar sportivii sa sufere din cauza acestei piedici. Facem cu totii eforturi si toate demersurile legale pentru depasirea acestei situatii dificile pentru tenisul romanesc si sper ca sportul alb sa revina cat mai curand la conditiile normale de desfasurare a activitatii", a spus ministrul Bogdan Matei.

"Federatia Romana de Tenis are nevoie de unitate, acum mai mult decat oricand. FRT, impreuna cu MTS, trebuie sa asigure dezvoltarea tenisului romanesc, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea financiara a statului roman pentru sustinerea programelor destinate copiilor, juniorilor, seniorilor, celor de la wheelchair tennis si cluburilor care organizeaza competitii", spune si presedintele George Cosac.

Finantarea Federatiei Romane de Tenis a fost sistata in 2017, dupa ce instanta a decis ca alegerile in care George Cosac a fost reales in functia de presedinte nu au fost statutare.

Concret, Marius Vecerdea, un alt candidat la acele alegeri, a avut castig de cauza in instanta cand a sustinut ca au votat mai multe cluburi decat cele afiliate.

Chiar daca au trecut aproape doi ani de la acel moment, George Cosac a continuat, totusi, in functia de presedinte, iar acum spera sa primeasca sprijinul politicienilor pentru a rezolva situatia.

El a avut astfel mai multe intrevederi cu ministrul Tineretului si Sportului, iar vineri va avea loc o noua Adunare Generala la federatie.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ion Tiriac implicare conflict tenis, #finantare Federatia Romana Tenis , #stiri Ion Tiriac
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ion Tiriac se implica in conflictul care dateaza de doi ani in
Poza memorex
memorex
rank 1
fara ochelari arata ca o momaie