Iliescu, atac surprinzator inainte de Congresul PSD: Ceausescu incepuse astfel de sistem

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 20:59
12205 citiri
Iliescu, atac surprinzator inainte de Congresul PSD: Ceausescu incepuse astfel de sistem
Foto: Arhiva Ziare.com

In toate partidele din lume, ca si in istoria Romaniei, practica este ca alegerea presedintelui partidului, la un congres, sa fie facuta prin votul delegatilor mandatati de catre membrii formatiunii politice, a declarat vineri seara presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Cum pot sa voteze toti membrii de partid? Practica din toate partidele lumii si din istoria noastra - de aceea se convoaca congrese - pentru ca membrii deleaga niste oameni cu un mandat si acolo in congres delibereaza si se pronunta", a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic "Destinul unui om de stanga".

El a fost intrebat cum vede modalitatea de alegere a presedintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, in conditiile in care sunt nemultumiri legate de faptul ca liderul formatiunii ar trebui votat de membrii de partid.

"Sistemul acesta... Ceausescu incercase candva sa faca un fel de recensamant national. Ca toti sa voteze, de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci nu stiu cum anume practic, tehnic se face asa ceva. De aceea se convoaca congrese, pentru ca delegatii vin cu un mandat din partea membrilor si delibereaza", a afirmat Ion Iliescu.

Ion Iliescu se duce la Congresul PSD: Ce candidat sustine

Acesta a sustinut insa ca "este rupt" de activitatea actualei conduceri a partidului. "Eu sunt rupt de activitatea practica, concreta a conducerii de partid. Nu stiu cum gandesc acest lucru (reprezentantii conducerii PSD - n.red.). Poate au o tehnica gandita, eu nu stiu, nu o percep si nu o inteleg", a sustinut Iliescu.

De asemenea, intrebat pe cine va sustine pentru functia de presedinte la Congresul PSD, el a raspuns ca pe nimeni. "La congres voi spune mai mult", a precizat presedintele de onoare al social-democratilor.

"Dintotdeauna o asemenea miscare e inaintea fiecarui congres. Iar acum au disparut niste figuri dominante. Nu mai e vorba de figuri dominante, adica se schimba generatiile. Congresul o sa decida", a completat Ion Iliescu, intrebat ce parere are despre candidaturile anuntate pentru functia de sef al PSD si de taberele care se formeaza in aceasta perioada.

In alta ordine de idei, presedintele de onoare al PSD a spus ca regreta situatia in care se afla primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu: "Imi pare rau de ce se intampla cu Sorin Oprescu. Nu pot sa ma pronunt".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Iliescu congres PSD, #Iliescu alegere presedinte, #presedinte PSD alegeri , #PSD