Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Ion Craciunescu explica de ce introducerea arbitrajului video in Liga 1 este o mare greseala

Ion Craciunescu explica de ce introducerea arbitrajului video in Liga 1 este o mare greseala
Foto: Hepta.ro
Fostul mare arbitru international Ion Craciunescu sustine ca introducerea arbitrajului video la meciurile din Liga 1, decisa miercuri de Liga Profesionista de Fotbal, este o mare greseala.

In opinia lui Craciunescu, meciurile din Liga 1 vor fi stricate de desele intreruperi cauzate de dorinta arbitrului de a vedea reluarile video.

Apoi, Craciunescu spune ca si printre antrenorii echipelor vor exista nemultumiri, daca vor fi verificate doar fazele in defavoarea lor.

"Din momentul in care un om se uita la video, el vede si o reluare sau doua. Asta inseamna ca, in perioada asta, jocul continua. In jumatate de minut cat dureaza pana sa se intrerupa meciul ca sa vada reluarile se pot intampla o gramada de situatii de joc.
Nici nu va imaginati cat de multe lucruri se pot intampla! Nu stiu ce o sa facem cu toate aceste faze, daca arbitrul revine. Apoi, omul de la camera poate vedea diferit de arbitru. In plus, o sa vina si echipele cu nemultumiri. Unele o sa se planga ca se uita la camera doar la echipa adversa si la ei nu", a spus Ion Craciunescu la Digi Sport.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, miercuri, ca va introduce arbitrajul video la meciurile din Liga 1.

Se va incepe din play-off, cu cate un meci pe etapa, iar daca vor fi gasiti bani sistemul va fi implementat la toate confruntarile. Costul variaza intre 500 de mii de euro si 1.5 milioane de euro.

In cazul arbitrajului video va exista un arbitru in plus la marginea terenului, care va urmari meciul pe un ecran. In momentul in care va simti ca arbitrul a luat o decizie gresita, ii va comunica prin casca acestuia, iar cand jocul se intrerupe acesta va veni la marginea terenului pentru a urmari reluarea. In functie de imagini, el va decide daca isi va schimba sau nu decizia.
C.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 07:02

 Articol citit de 6498 ori

Citeste si: