Noul ministru de Interne si-a prezentat prioritatile: Alegerile, migratia si furtul din paduri

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 17:55
11076 citiri
Noul ministru de Interne si-a prezentat prioritatile: Alegerile, migratia si furtul din paduri
Foto: B1 TV

La doar o ora de la depunerea juramantului, Dragos Tudorache, noul ministru de Interne, a preluat mandatul de Petre Toba si a anuntat care vor fi prioritatile sale in urmatoarele luni, pana ce va fi investit noul guvern rezultat din alegeri.

"Este esential sa asiguram o pregatire a procesului electoral fara sincope. Competenta Autoritatii Electorale Permanente (AEP) este limpede, dar MAI trebuie sa ajute, sa sustina toate actiunile, activitatile ce urmeaza a fi derulate de acum inainte", a subliniat ministrul de Interne.

De altfel, Dragos Tudorache a anuntat crearea, incepand de joi, a unei "structuri de coordonare care sa aiba organizarea alegerilor ca obiectiv principal", mai exact a unei "structuri de comanda care va tine legatura cu AEP si care sa poarte un dialog continuu, constant, cu partidele police, care sunt actorii electorali".

Ministrul de Interne s-a angajat sa mentina "neutralitatea si echidistanta totala a ministerului si a tuturor celor care lucreaza in zona de alegeri" si a subliniat faptul ca a dat acest mesaj tuturor celor din structurile de comanda, dar si prefectilor.

Totodata, ministrul a reamintit ca softul antifrauda a dat rezultate foarte bune la alegerile locale, asa ca el va fi mentinut si completat si cu alte masuri.

DIPI, o prioritate

O alta prioritate va fi rezolvarea situatiei de la Directia de Informatii si Protectie Interna (DIPI), unde a fost numit recent un nou sef.

"Am mandat foarte clar din partea premierului si presedintelui de a gasi cele mai bune masuri prin care sa eficientizam activitatea DIPI, sa ii asiguram o responsabilizare in interiorul ministerului si in exterior, fata de Parlament", a subliniat noul ministru, precizand ca in cel mult 2-3 saptamani va veni cu masuri concrete in acest sens.

Reorganizarea ISU si migratia, pe agenda

O alta prioritate enuntata a fost continuarea reorganizarii sistemului de raspuns la situatii de urgenta, inceputa dupa tragedia de la Colectiv, urmand ca in curand sa fie organizat un exercitiu de testare a eficientei acesteia.

"Nu ignor, raman prioritare si zonele de competenta: combaterea criminalitatii, migratia, alte fenomene. Deja un rezultat concret al acestui guvern: avem cea mai scazuta rata a infractionalitatii din ultimii ani", a mai spus Tudorache.

In ceea ce priveste fenomenul migrationist, noul ministru a subliniat ca "Romania a stiut si stie sa isi gestioneze frontierele".

"In ultimele saptamani, grupuri de imigranti au testat frontiera de vest. Raspunsul MAI a fost foarte prompt. Intentionam sa discutam cu partea sarba si sa asiguram patrule comune pentru a asigura integritatea totala a frontierelor.

Nu putem sa excludem ca vor aparea si rute noi, in functie de situatia din Grecia si Turcia, pregatirea trebuie sa fie maxima", a spus Dragos Tudorache.

Toleranta zero la furtul din paduri

In domeniul combaterii criminalitatii, noul ministru a spus ca o prioritate va fi infractionalitatea din domeniul silvic.

"E o tema centrala pentru acest guvern. Premierul a investit si investeste foarte mult in acest domeniu, vom pune la dispozitie resursele din MAI, voi manifesta toleranta zero la situatiile in care se dovedeste ca oameni, cadre din minister sunt implicate in aceste situatii (...)

Unde apar suspiciuni sau daca sunt dovedite, toleranta mea va fi zero. Este un semnal pentru cei implicati sa se gandeasca foarte serios in perioada urmatoare", a avertizat ministrul de Interne.

Dragos Tudorache a mai anuntat si ca la inceputul saptamanii viitoare vrea sa aiba o discutie cu cele doua comisii de resort din Parlament, intentionand sa cultive o relatie cu acestea, in vederea pregatirii alegerilor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tudorache prioritati minister Interne, #migratie Romania frontiera vest , #ministru Interne
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
Poza memorex
memorex
rank 1
probabil ca are grija ca nimeni sa nu-i fure lui tiriac mistretii