157 de imigranti au fost salvati dintr-o nava aflata in deriva pe Marea Neagra

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 09:40
3304 citiri
157 de imigranti au fost salvati dintr-o nava aflata in deriva pe Marea Neagra
Foto: Paza de Coasta

Nava cu migranti care a esuat pe Marea Neagra si a fost remorcata de catre ambarcatiuni ale Politiei de Frontiera a ajuns in Portul Midia miercuri dimineata.

La bord se aflau 157 de persoane, intre care 56 de copii, din Iran si Irak, ei urmand sa fie supusi in cursul acestei zile procedurilor de verificare, operatiune care va avea loc la sediul Garzii de Coasta.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, nava cu migranti care a plutit in deriva in Marea Neagra in cursul zilei de marti, fiind remorcata ulterior de o ambarcatiune civila, a ajuns in Portul Midia in jurul orei 02:00.

Ambarcatiunea a fost detectata pe Marea Neagra marti, in jurul orei 11:00, de catre politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - SCOMAR.

Vasul se afla la aproximativ 32 mile marine Est Midia si se indrepta din apele internationale spre cele teritoriale romanesti, tinta confirmata de un elicopter al Ministerului Apararii ca fiind o ambarcatiune cu multe persoane la bord.

Garda de Coasta a dispus sa se intervina cu doua nave care au plecat spre ambarcatiunea suspecta, iar totodata s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o nava de interventie aflata in zona. De asemenea, au fost informate autoritatile de frontiera bulgare si turce.

Nava, care plutea in deriva, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vantului puternic.

Nava respectiva a fost tractata de o ambarcatiune comerciala si adusa la tarm, marea fiind agitata, avand gradul 5, ceea ce inseamna ca valurile depaseau doi metri.

O alta nava pe care se aflau 97 de refugiati din Iran si Irak, intre care 36 de copii, a fost interceptata sambata dimineata de catre autoritatile romane, in zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcatiune la bordul careia se aflau 120 de migranti a fost depistata in largul marii vineri noapte.

Citeste si Doua nave cu sute de migranti au fost interceptate de Garda de Coasta in zona litoralului romanesc (Foto&Video)

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#nava imigranti salvati Marea Neagra , #Romania