WhatsApp limiteaza la cinci numarul destinatarilor unui mesaj

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 15:29
8862 citiri
WhatsApp limiteaza la cinci numarul destinatarilor unui mesaj
Foto: Facebook/WhatsApp

WhatsApp limiteaza la cinci numarul de utilizatori carora le poate fi distribuit un mesaj, in incercarea sa de a lupta cu "dezinformarea si cu zvonurile", au anuntat, luni, reprezentanti ai companiei.

"Incepand de astazi, impunem o limita de cinci, valabila in intreaga lume", a declarat Victoria Grand, vicepresedintele pentru politici si comunicare din cadrul WhatsApp, la un eveniment organizat in capitala Indoneziei, informeaza Reuters.

Pana la aceasta masura, un utilizator al serviciului WhatsApp putea sa distribuie un mesaj unui numar de maximum 20 de indivizi sau grupuri.

Limita de cinci destinatari ai unui mesaj extinde la nivel mondial o masura introdusa de WhatsApp in India in luna iulie, dupa ce raspandirea de zvonuri pe retelele de socializare a condus la uciderea mai multor persoane si la tentative de linsaj.

Serviciul WhatsApp, care are circa 1,5 miliarde de utilizatori, a incercat sa gaseasca o cale pentru a stopa utilizarea abuziva a aplicatiei, in urma ingrijorarilor exprimate pe plan international cu privire la faptul ca platforma a fost utilizata pentru a raspandi stiri false, fotografii manipulate, inregistrari video fara context si farse audio, in conditiile in care originea acestora nu poate fi monitorizata si efectul lor nu poate fi estimat.

Asa-numita criptare "end-to-end" permite grupurilor de sute de utilizatori ai aplicatiei sa faca schimb de texte, fotografii si inregistrari video dincolo de posibilitatea de monitorizare a verificatorilor independenti si chiar a platformei in sine.

WhatsApp va introduce incepand de luni o actualizare pentru a activa noua limita de distribuire a mesajelor, a explicat pentru Reuters directorul de comunicare al WhatsApp, Carl Woog.

Primii care vor primi aceasta actualizare vor fi utilizatorii de Android, urmati de cei care folosesc sistemul de operare iOS al Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#WhatsApp limitare mesaje, #WhatsApp limitare numar destinatari , #WhatsApp