Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tu esti atent la termeni si conditii? Ei nu au fost si au ajuns sa spele toalete publice

Tu esti atent la termeni si conditii? Ei nu au fost si au ajuns sa spele toalete publice
Foto: Arhiva Pixabay
Clientii care au folosit un hotspot public de WiFi din Marea Britanie fara sa fie atenti care sunt termenii si conditiile de utilizare au consimtit fara sa-si dea seama sa presteze 1.000 de ore de munca voluntara in folosul comunitatii, printre care si activitati ca igienizarea toaletelor.

Farsa a fost conceputa de furnizorul de internet Purple, care a introdus clauza in termenii si conditiile de utilizare - acordul tehnic obligatoriu din punct de vedere legal pe care consumatorii trebuie sa-l aprobe in schimbul utilizarii de internet gratuit.

Compania a precizat ca a facut acest lucru pentru a atrage atentia asupra faptului ca oamenii sunt de acord in mod regulat cu termeni care s-ar putea sa nu le placa, inclusiv privind acordarea de acces la informatii si date private referitoare la obiceiurile lor de navigare pe internet.
"Utilizatorii trebuie sa citeasca termenii si conditiile cand semneaza pentru a avea acces la o retea. Cu ce sunt de acord, cat de multe date fac publice si ce drepturi le dau furnizorilor? Experimentul nostru arata ca este prea usor sa incluzi o capcana si sa-i faci pe oameni sa fie de acord cu ceva nedrept", a declarat CEO-ul Purple, Gavin Wheeldon.

Printre obligatiile incluse pe lista serviciilor in folosul comunitatii se afla curatarea parcurilor locale de dejectii animale, ingrijirea cainilor vagabonzi si a pisicilor fara stapan, desfundarea manuala a canalizarilor infundate, curatarea toaletelor mobile la festivaluri si evenimente locale, pictarea cochiliilor melcilor pentru a le infrumuseta existenta sau adunarea gumei de pe strazi.
Pe langa aceasta clauza, Purple a mai precizat ca va acorda un premiu oricarui client care a citit conditiile si a descoperit gluma. Potrivit The Guardian, o singura persoana a solicitat premiul.

Citeste si cum te spioneaza furnizorul tau de Internet.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 16 Iulie 2017, ora 16:45

 Articol citit de 7275 ori

Citeste si: