Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tehnologiile digitale pot ajuta cetatenii, turistii si economia locala. Cat de pregatiti suntem?

Tehnologiile digitale pot ajuta cetatenii, turistii si economia locala. Cat de pregatiti suntem?
Reprezentantii Municipiului Alba Iulia alaturi de cei al altor municipalitati si orase din Romania, precum si specialisti romani si straini, furnizori de tehnologie smart city, vor fi prezenti la Dezbaterea nationala Smart City 2017-2020. Nevoi. Solutii. Metode, care va avea loc pe 30-31 mai, la Bucuresti.

Organizat intr-un concept nou, evenimentul reprezinta o continuare a conferintei Smart City, din 2 Decembrie 2016 de la Alba Iulia, ocazie cu care reprezentantii "Celeilalte Capitale", in care se naste Romania moderna, vin la Bucuresti, sa impartaseasca din experienta proprie, sa schimbe opinii cu alte municipalitati si sa intareasca legatura cu partenerii.

Orasul Alba Iulia devine Smart City in 2018 la Centenar si urmeaza sa fie un play ground pentru diverse solutii tehnologice, un loc in care acestea pot fi vazute si testate. Se va discuta ce s-a realizat la Alba Iulia si ce se poate face in continuare.
Transformarea digitala a oraselor ofera posibilitati de crestere pentru Romania, iar conceptul de Smart City poate fi implementat cu succes si in alte municipalitati care pot fi ajutate de solutiile dezvoltate de companiile private.

Dezbaterea se va constitui ca o platforma de discutii despre nevoile oraselor si despre solutiile personalizate pe care orice comunitate le poate adopta pentru a investi in viitorul si in bunastarea cetatenilor lor.

La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai mai multor orase care vor dezbate nevoile de dezvoltare, solutiile personalizate pe care le pot adopta, despre barierele administrative, nevoia de transformare digitala, nevoile cetatenilor si ale turistilor.
Cat de pregatite sunt aceste orase sa investeaca, daca exista o foaie de parcurs pentru a deveni smart, au alocat bugete locale pentru transformarea digitala vor fi alte teme de discutii in cadrul dezbaterii.

Smart City 2017-2020 va reuni si reprezentanti ai companiilor care au dezvoltat diverse solutii tehnologice, le-au implementat cu succes in tara sau in afara tarii. Se va discuta inclusiv despre cum se poate creea un eco-sistem de companii inovatoare si cum pot beneficia orasele din Romania.

Smart City reprezinta un proiect care se bazeaza pe dezvoltarea de parteneriate cu asociatii, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universitati si nu in ultimul rand voluntari care vor contribui impreuna la construirea orasului modern si a cresterii calitatii vietii cetatenilor.
Ce beneficii aduc solutiile smart? Aduc venituri suplimentare? Este fezabila investitia in aceste solutii? Cum vor impacta afacerile dezvoltarea solutiilor smart? Suntem pregatiti pentru a asigura securitatea cibernetica? - sunt numai cateva intrebari la care vom raspunde si in acelasi timp vom cauta impreuna solutii pentru dezvoltarea afacerilor conectate la orasele inteligente.

"Dezbaterile despre solutii inteligente si modul cum acestea pot fi extinse in toata tara sunt importante, pentru o adaptare si utilizare cat mai buna, intr-o era a transformarilor rapide. Asa cum am promis, Alba Iulia, un oras in care istoria Romaniei este acasa, vine la Bucuresti pentru a arata stadiul implementarii solutiilor smart si pasii urmatori in perspectiva aniversarii Centenarului Marii Uniri. Companiile, prin participarea la acest proiect, arata determinarea lor pentru construirea unei Romanii puternice, prin orase puternice si dezvoltate economic in beneficiul cetatenilor", a precizat Marius Bostan - initiator al proiectului si Coordonator al Dezbaterii Nationale, fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.
Evenimentul se va incheia a doua zi cu un mic dejun de afaceri, aplicat, la care participa doar reprezentanti ai oraselor si ai companiilor private, furnizoare de solutii Smart City.

La Dezbatere sunt asteptati reprezentati ai: oraselor si municipiilor din Romania, companiilor furnizoare de solutii si echipamente ITC pentru Smart City companiilor financiare si companiilor de furnizare a solutiilor de plati inteligente, institutiilor de interes public, mediului academic si mass-media.

Organizatorii evenimentului sunt: Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, cu sustinerea agentiei de PR Events - Concord Communication.

Parteneri: Telekom, NTT Data, Orange, SolvIT, Euronovate, Best Tools Salubritate, Fan Courier, ENSURACC, Ramboll, Philips, Tuca Zbarcea Asociatii, IBM, IOLA, UPC, Green Group, Printec, Senator Wines.
Eveniment organizat cu sprijnul: Romanian Business Leaders, ANSSI, ANIS, Edusa, TripDor, Voss Review, Cluj IT, Different Angle Cluster, SEE.

Parteneri Media: Capital, Ziare.com, Business24.ro, iBusiness.ro, Economiczoom.ro, Agora.ro, IT Trends.ro, Softlead.ro, Market Watch, Telegrama de Prahova, JurnalMM.ro, Alba Stiri, Arad24.net, Klarmedia.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 15:19

 Articol citit de 645 ori

Citeste si: