Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Internet si Tehnologie > Huawei
A   A   A

Americanii fac un pas in spate in disputa cu Huawei. Ce le-au permis sa faca chinezilor

Americanii fac un pas in spate in disputa cu Huawei. Ce le-au permis sa faca chinezilor
Foto: Arhiva Facebook/ Huawei Mobile
Statele Unite au decis sa extinda cu 90 de zile permisiunea ca Huawei Technologies sa cumpere componente de la companii americane, pentru a aproviziona clientii existenti, dar a adaugat 40 de unitati ale companiei chineze pe lista neagra.

Extinderea are data de joi, s-a aflat despre ea vineri, iar luni a fost anuntata oficial de secretarul pentru Comert, Wilbur Ross, chiar daca presedintele Donald Trump a sugerat inca din weekend ca masura nu este garantata, transmite Reuters.

Actiunile producatorilor americani de cipuri care vand componente catre Huawei, intre care Qualcomm, Intel si Micron Technology, au crescut in urma aparitiei acestei informatii oficiale.

Prelungirea cu 90 de zile "are rolul sa acorde clientilor din Statele Unite un timp suficient de tranzitie pentru a renunta la echipamentele Huawei, avand in vedere riscurile persistente pentru securitatea nationala si de politica externa.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In timp ce cerem consumatorilor sa renunte la produsele Huawei, recunoastem ca este nevoie de mai mult timp pentru a preveni orice perturbare", a anuntat Departamentul pentru Comert.

In luna mai, guvernul SUA a inclus Huawei pe o lista neagra de companii implicate in activitati care pun in pericol securitatea nationala si interesele de politica externa.

La scurt timp, Departamentul pentru Comert a permis Huawei sa cumpere unele bunuri fabricate de companii americane, pentru a reduce impactul asupra clientilor.
Intre afiliatele Huawei incluse pe lista se afla cele din Argentina, Australia, Belarus, China, Costa Rica, Fransa, India, Italia, Mexic si multe alte tari.

Perioada acordata de SUA expira pe 18 noiembrie.

Dintre cele 70 de miliarde de dolari cheltuite in 2018 de Huawei pentru achizitia de componente, circa 11 miliarde au mers catre companii americane.
Facebook ShareTweet
 Marti, 20 August 2019, ora 08:19

 Articol citit de 2492 ori

Citeste si: