Stylistic SO1, noul smartphone pentru seniori, ajunge si in Europa

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 22:48
6017 citiri
Stylistic SO1, noul smartphone pentru seniori, ajunge si in Europa
Foto: cnetfrance.fr

Noul smartphone-ul Stylistic SO1, cu sistem de operare Android, dotat cu functii adaptate persoanelor in varsta, va ajunge si in Europa, anunta cei doi parteneri Fujitsu si Orange.

Telefonul a fost lansat deja in Japonia si va ajunge in sfarsit in Europa, peste o saptamana, la Mobile World Congress, au declarat intr-un comunicat comun Fujitsu si Orange.

Acest smartphone special conceput pentru seniori va fi prezentat in avanpremiera la Mobile World Congress (MWC 2013), iar Orange va avea sarcina comercializarii lui, incepand cu luna iunie, potrivit CNET France.

Ruland sub Android, telefonul SO1 are un ecran touchscreen de 4 inchi, include o functie "feedback", ce va permite persoanelor sa apese mai tare pe iconite (butoane virtuale), ca si cum ar apasa pe o tastatura normala.

O alta surpriza o reprezinta o functie suplimentara ce face posibila afisarea de iconite mari, dar cu meniuri simplificate. De asemenea, sistemul audio este conceput cu mare atentie, caci ajusteaza frecventele, dupa varsta si capacitatile auditive ale persoanei.

Ritmul de vorbire al interlocutorului (daca acesta vorbeste prea repede) este incetinit, ca sa se faca inteles, fara a-i fi modificata vocea. In plus, Stylistic SO1 are si o alarma ce se poate declansa in caz de urgenta.

Referitor la configuratie, noul smartphone pentru seniori include un procesor de 1,4 GHz, o camera foto de 8 megapixeli, 4 GB memorie interna pentru a stoca datele si aplicatiile, conexiuni Bluetooth si Wi-Fi.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Stylistic SO1 smartphone, #smartphone seniori, #telefon varstnici Europa , #smartphone