Spionaj in 30 de tari: In 7 ani, hackerii au furat un volum urias de date

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 12:15
3159 citiri
Spionaj in 30 de tari: In 7 ani, hackerii au furat un volum urias de date
Foto: Arhiva Pixabay

Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicatii si au furat un volum urias de date, pe parcursul unei campanii de spionaj derulate in sapte ani, potrivit companiei americano-israeliene de securitate cibernetica Cybereason, care a identificat legaturi cu activitati anterioare chineze de acest tip.

Investigatorii Cybereason au anuntat ca atacatorii au accesat sistemele unor companii din peste 30 de tari pentru a obtine informatii despre persoane din guverne, autoritati de aplicare a legilor si din politica, transmite Reuters.

Hackerii au utilizat instrumente legate de alte atacuri atribuite Beijingului de catre Statele Unite si aliatii lor occidentali, a declarat Lior Div, director executiv al Cybereason.

"Un nivel atat de sofisticat arata ca nu este un grup criminal. Este un guvern care are capacitatea de a efectua un astfel de atac", a spus Div.

Un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe a spus ca nu cunoaste raportul, dar a adaugat ca nu ar permite nimanui sa efectueze astfel de activitati pe teritoriu chinez sau folosind infrastructura chineza.

Cybereason a refuzat sa mentioneze numele companiilor afectate sau tarile in care isi desfasoara acestea activitatea. Persoane apropiate situatiei au spus ca Beijingul tinteste tot mai mult companii de telecomunicatii din Europa Occidentala.

Guvernele occidentale au avertizat ca hackerii chinezi au accesat sistemele unor companii si agentii guvernamentale din toata lumea, pentru a fura secrete comerciale si date personale, pentru spionaj.

Un purtator de cuvant al Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa, a declarat ca grupul nu a fost in contact cu Cybereason, inainte de publicarea raportului.

Vezi si Atentie! O noua schema prin care hackerii incearca sa-ti ia banii, ce implica site-urile cu continut pentru adulti

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#atac hackeri 30 tari, #raport Cybereason hackeri, #hackeri furat date 30 tari , #hacker