Schimbare radicala la Facebook. Sacrifica publisherii iar fotografiile cu familia si prietenii vor avea prioritate

Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 11:19
2514 citiri
Schimbare radicala la Facebook. Sacrifica publisherii iar fotografiile cu familia si prietenii vor avea prioritate
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Facebook a anuntat, joi, o modificare majora a news feed-ului (fluxul de informatii, n. red.). De acum inainte vor avea prioritate continuturile distribuite de familii si de prieteni, in detrimentul companiilor si altor pagini. Facebook are peste 2 miliarde de utilizatori in prezent.

Aceasta este cea mai importanta modificare a strategiei de prezentare a continuturilor ce a fost operata in ultimii ani de reteaua de socializare, care doreste astfel sa puna accentul pe bunastarea si binele internautilor.

"Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai putin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru ca acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici sa devina mai pretios si, in definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastra", a declarat John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei Facebook.

Facebook estimeaza ca o fotografie de familie are o valoare mai mare pentru un utilizator decat un clip al unei vedete sau reclama unui brand de imbracaminte.

"Credem ca interactiunea intre persoane este mai importanta decat consumarea pasiva de continuturi", a mai spus John Hegeman, adaugand ca noua strategie reprezinta "una dintre cele mai importante actualizari" operate vreodata de compania Facebook.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus ca pentru el este o prioritate reunirea in viata reala a persoanelor care folosesc aceasta retea de socializare.

"Atunci cand vom implementa acest lucru, veti vedea mai putine continuturi publice precum reclame ale unor companii, marci si trusturi mass-media", a scris Mark Zuckerberg intr-un mesaj publicat joi pe contul lui de Facebook.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#facebook utilizatori , #utilizatori