Review-urile online conteaza cel mai mult pentru cine vrea sa cumpere electrocasnice mari - studiu GfK

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 14:17
3029 citiri
Review-urile online conteaza cel mai mult pentru cine vrea sa cumpere electrocasnice mari - studiu GfK
Foto: Arhiva Pixabay

Opiniile online din partea altor cumparatori sau utilizatori reprezinta criteriul principal dupa care se orienteaza cumparatorii inainte de a cumpara un produs din categoria electrocasnicelor mari, releva studiul GfK FutureBuy, dat publicitatii miercuri.

Cercetarea, realizata in 35 de tari, a analizat modul in care digitalul a schimbat atitudinile si comportamentele oamenilor fata de cumparaturi online si offline, pe categorii de produse si pe categorii de varste/generatii.

Cat priveste perceptia cumparatorilor romani, analiza arata ca cel mai important criteriu pentru aceasta categorie de produse sunt review-urile online din partea altor cumparatori, femeile dand ceva mai mult credit acestora, in proportie de 72%, decat barbatii (68%).

Potrivit sursei citate, urmatorii factori importanti in clasament sunt review-urile online postate de catre experti, apreciate intr-o masura mai mare de femei decat de barbati, site-urile generale de shopping si compararea preturilor sau consultarea site-urilor de reduceri.

In topul criteriilor de alegere a unui produs se mai afla: compararea preturilor, informatiile afisate la raft, opiniile apropiatilor sau consultarea personalului de vanzari din magazine detin procente aproximativ egale, cu o predilectie mai mare din partea barbatilor catre a lua in considerare informatiile primite la raft si interactiunea fata in fata cu un specialist pentru a primi mai multe detalii (62% fata de 57% in cazul femeilor la primului criteriu, respectiv 61% versus 55%, pentru al doilea factor).

De asemenea, intr-un procent mult mai mare decat in cazul femeilor, barbatii au incredere in site-urile retailerilor.

La nivel european, cumparatorii tin cel mai mult seama atunci cand vine vorba despre achizitionarea electrocasnicelor mari de sfaturile consultantilor de vanzari din magazine, de review-uri si de site-urile de discounturi pentru a compara preturile.

In cazul europenilor, primele trei criterii in top sunt review-urile online, informatiile primite la raft si de site-urile de discounturi pentru a compara preturile.

Studiul GfK FutureBuy ofera o radiografie completa a asteptarilor cumparatorilor romani din mediul urban, utilizatori de internet si a modului in care marcile pot construi relatii puternice cu ei pe tot parcursul procesului de cumparare in mediul online si offline.

In Romania, cercetarea s-a derulat pe un esantion de 1.000 de respondenti utilizatori de Internet din mediul urban, cu varsta de minim 18 ani.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#studiu cumparaturi opinii online, #studiu cumparaturi recenzii , #electronice