O romanca de 12 ani a gasit vulnerabilitati in sistemul electronic de vot al SUA. Iata cand vine la Bucuresti

Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 09:56
8847 citiri
O romanca de 12 ani a gasit vulnerabilitati in sistemul electronic de vot al SUA. Iata cand vine la Bucuresti
Foto: DefCamp

Bianca Lewis, in varsta de 12 ani, a testat si gasit vulnerabilitati informatice in sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii, iar intre 7 si 8 noiembrie va fi prezenta la Bucuresti, unde va sustine o prezentare la DefCamp #10, cea mai mare conferinta de securitate cibernetica din Romania.

Bianca Lewis este pe jumatate romanca si s-a declarat entuziasmata de ocazia de a cunoaste comunitatea locala de specialisti, potrivit organizatorilor evenimentului.

La conferinta participa mai mult de 2.000 de specialisti in domeniu, din peste 40 de tari din intreaga lume. Cu acest prilej, hackeri etici recunoscuti la nivel international se vor intrece in peste 15 competitii de hacking organizate cu ajutorul celor mai avansate companii din domeniul tehnologiei.

A zecea editie a DefCamp, cea mai ampla conferinta anuala de hacking si securitate cibernetica din Europa Centrala si de Est, este o editie aniversara si aduce la Bucuresti un numar record de participanti si speakeri de renume international.

Participantii vor lua parte la prezentari, dezbateri si competitii intre specialisti si entuziasti ai securitatii cibernetice de toate varstele.

Dintre speakerii invitati la DefCamp #10 se remarca cea mai tanara invitata din istoria conferintei: Bianca Lewis. Desi are doar 12 ani, BiaSciLab, asa cum este cunoscuta in comunitate, s-a facut deja remarcata prin prezentarile sustinute la DEF CON, una dintre cele mai mari conferinte de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori.

Intr-un interviu recent publicat pe blogul DefCamp, BiaSciLab a povestit ca la DEF CON 26 a fost unul dintre primii copii care au compromis sistemul de raportare a voturilor din SUA.

"Asa am inceput sa studiez sistemul de securitate al procesului de vot si sa ma intreb cat de sigur este, de fapt. Pe la inceputul anului, Mikie Sherrill, membra a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranta sistemului de vot, lucru care mi-a crescut si mai mult interesul pentru subiect.

Sper sa atrag cat mai multa atentie asupra vulnerabilitatilor din sistemul de vot ca sa poata fi rezolvate", a explicat aceasta.

Alaturi de BiaSciLab vor fi alti 60 de specialisti in securitate cibernetica printre care si Jeff Man. El a fost implicat in domeniu inca de la inceputurile sale, iar in cei peste 36 de ani de experienta, Jeff a avut roluri dintre cele mai diverse, lucrand in zone precum criptografia, analiza vulnerabilitatilor, managementul riscului si penetration testing.

In interviul publicat pe blogul DefCamp, Jeff Man a detaliat contextul informational in care ne aflam.

"Problemele care tin de informatie, date si securitate cibernetica sunt non-tehnice prin natura lor si trebuie intelese la un nivel non-tehnic. Apoi, elementele de baza care trebuie integrate pentru a fi in siguranta online nu s-au schimbat, insa, datorita tehnologiei, ce trebuie sa facem pentru a le integra s-a schimbat fundamental", a completat acesta.

Educatia in domeniul securitatii cibernetice este principiul central al DefCamp, atat cu privire la dezvoltarea abilitatilor specifice domeniului, cat si din perspectiva popularizarii metodelor practice de siguranta a datelor pe care le poate folosi orice persoana, cu sau fara cunostinte tehnice.

De aceea, echipa DefCamp aduce in fata celor peste 2.000 de participanti specialisti din zone diverse ale industriei, precum securitatea dispozitivelor medicale sau a masinilor conectate la internet, siguranta sistemelor industriale sau identificarea si rezolvarea vulnerabilitatilor din sistemele de operare mobile ce afecteaza milioane de smartphone-uri la nivel global.

Jeff Man a mai spus si ca scopul lui la fiecare conferinta la care participa este sa ii faca pe oameni sa-si puna intrebari si sa se gandeasca in profunzime la problemele cu care se confrunta.

"In ultima instanta, nu cred ca exista o singura solutie in afara de educatie la nivel de masa, cresterea constientizarii, analiza in profunzime si intelegerea riguroasa a problemelor cu care ne confruntam", sustine el.

Din 2011 pana in prezent, DefCamp a reusit sa atraga la Bucuresti aproape 7.500 de participanti din peste 55 de tari si 150 de orase. Acestia sunt pasionati de hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#romanca hacker 12 ani, #hacker 12 ani sistem vot , #hacker