Noua generatie de consumatori alimenteaza o industrie uriasa in China

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 09:46
8184 citiri
Noua generatie de consumatori alimenteaza o industrie uriasa in China
Foto: Arhiva Ziare.com

Industria serviciilor la cerere care pot fi accesate de pe smartphone a ajuns in China, tara cu 1,38 de miliarde de locuitori, la un nivel neatins in alte parti ale lumii.

O gama variata de aplicatii vine in preintampinarea oricarei nevoi a unor consumatori tot mai exigenti. De la aplicatii comune precum cele folosite pentru a comanda mancare si cele de ride-sharing, la aplicatii prin care poti comanda servicii de masaj sau poti angaja bucatari si bone. Totul cu o simpla atingere a ecranului telefonului.

Cererea pentru astfel de servicii este mult mai mare in China decat in Occident ca urmare a dezvoltarii unei clase mijlocii familiarizate cu tehnologia, dar si a politicilor agresive de reduceri din partea magazinelor si a furnizorilor de servicii online, scrie BBC.

Industria beneficiaza din plin de numarul in crestere de utilizatori de internet. Potrivit datelor oficiale ale institutiilor de profil, China avea in urma cu un an 688 de milioane de utilizatori de internet, cu aproape 19 milioane de utilizatori in plus fata de anul precedent. Si aproape noua din zece utilizatori acceseaza internetul de pe smartphone.

Analistii se asteapta ca acest sector online-to-offline (utilizatorii comanda online produse si servicii care le sunt livrate acasa sau la birou), sa ajunga la 1,6 trilioane de yuani (240 de miliarde de dolari) in 2018, aproape dublu fata de anul trecut.

"La baza succesului industriei este abilitatea de a-i oferi consumatorului eficienta si confort", spune Mark Zhang, directorul general si fondatorul uneia dintre cele mai mari aplicatii de livrari de mancare din China, Ele.me.

Aceasta a fost lansata in urma cu opt ani ca un serviciu online de livrare de mancare pentru studentii din Shanghai, iar in prezent are 70 de milioane de utilizatori si primeste cinci milioane de comenzi pe zi.

Subventiile masive, raspandirea smartphone-urilor si dezvoltarea tehnologiei privind platile mobile sunt alti factori care au contribuit la acest fenomen. In plus, costurile cu munca si cele logistice sunt mai mici in China decat in tarile dezvoltate, ceea ce le permite companiilor sa mentina preturile mici si sa atraga clientii cu numeroase promotii.

Pe masura ce ritmul vietii devine tot mai alert in marile orase, consumatorii chinezi sunt tot mai dependenti de acest tip de servicii, pentru aproape orice.

Prin urmare, nu este de mirare ca o companie precum Ayibang, care se afla in spatele unei aplicatii lansate in 2013 pentru a facilita legatura dintre bone si clienti, s-a extins in peste 30 de orase din China.

Aplicatiile au schimbat modul in care noile generatii din China cumpara bunuri si servicii, potrivit lui Li Huanhuan, un copywriter din Shanghai.

"Daca ii era foame sau dorea sa cumpere haine, mama ar fi mers la un magazin alimentar din apropiere sau la mall. Eu fac totul de pe telefon", spune Huanhuan.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#aplicatii smartphone China, #servicii cerere smartphone , #tehnologie