Lucrezi in IT? Uite in ce poti investi banii!

Advertorial
Marti, 17 Octombrie 2017, ora 11:25
13848 citiri
Lucrezi in IT? Uite in ce poti investi banii!

Pentru ca faci ceea ce-ti place sau pentru ca ai facut facultatea potrivita, ai ajuns sa castigi suficient cat sa nu ai grija... lunii viitoare. Probabil ca esti programator sau sef de retea ori faci alte joburi in fata unui calculator. Prietenii si vecinii te denumesc, in discutiile in care tu nu esti de fata, "IT-istul".

Veniturile tale sunt frumusele si iti permiti sa faci chestii la niste standarde peste media nationala. Mergi in excursii relativ exotice, ti-ai luat o masina electrica (chiar daca platesti rata la ea, nu iti rupi de la gura) si te gandesti sa te muti intr-o casa mai mare.

La diamante te-ai gandit?

Dincolo de aceste variante, sa le spunem "clasice", exista si una despre care prea putina lume vorbeste: investitia in diamante certificate international. Atentie! Nu vorbim de bijuterii din aur acum, ci de pietre pretioase certificate de laboratoare gemologice de prestigiu si cu garantii solide.

L-am intrebat pe Lucian Constantinescu (Diamante.ro/FIRESQ) cam cum se intampla lucurile pe piata aceasta care pare inaccesibila: "Este foarte clar ca piatra pretioasa este o investitie, numai ca trebuie sa tinem cont de niste lucruri. E bine sa ne informam inainte de a investi. Doar diamantele colorate sunt cele ale caror pret creste, cu timpul. Cele incolore au o valoare constanta, cu foarte mici fluctuatii. Arata fabulos intr-o pereche de cercei sau pe un inel de logodna, dar sunt mai putin interesante ca si investitie in sine."

Sa porti o bijuterie din aur cu diamante certificate IGL sau GIA sau sa o daruiesti, inseamna ca te respecti si ca esti extrem de atent pe ce dai banii. Valoarea unei bijuterii nu sta in gramele de aur din care a fost manufacturata. Lucrurile sunt putin mai complexe si mai interesante de atat.

"Un cumparator de bijuterii cu diamante certificate international vrea sa stie exact pe ce da banii. In niciun caz el nu se asteapta sa gasesasca la noi aur de 14kt sau bijuterii facute cu aur dat la schimb. Noi nu lucram asa. Am creat anumite standarde. Dupa 23 de ani, oferim o experienta completa atat offline cat si online, in asa fel incat clientii sa faca achizitii sigure si in totala cunostinta de cauza", spune Lucian Constantinescu (Diamante.ro).

Investitia in pietre pretioase

Forta de fascinatie a unui diamant nu trebuie subestimata niciodata. Cuvantul "pretios" din expresia de mai sus se justifica pe deplin. Sunt aspecte pe care un investitor "le simte" fara sa aiba nevoie de vedea sau a atinge un diamant. Chiar daca piatra nu este montata intr-o bijuterie, valoarea ei in sine este cea care il face pe un investitor sa actioneze.

Trecand la "business", l-am intrebat pe Lucian Constantinescu (Diamante.ro) cateva cifre concrete ca sa intelegem mai bine despre ce este vorba: "Noi suntem manufactura de bijuterii cu diamante dar nu ignoram nici nevoia clientilor de a investi in pietre pretioase. Pe site avem un stoc online actualizat in timp real care poate orienta un investitor. Peste 50.000 de briliante sunt in acest stoc online. Si pentru ca tot vorbim de cifre, va spun ca, de exemplu, in 3 ani de zile, diamantele de 3 carate si-au crescut valoarea cu 145% iar cele rose de 5 carate cu 171%. Desigur, vorbim de valori mari, in cifre absolute. Ca sa intelegem despre ce este vorba, va spun o mica informatie de "can-can": diamantele de peste 25 de carate au propriul nume. Cat despre pret, nici nu are sens sa amintim."

Cum incepi si cat costa?

Formula de baza dupa care se calculeaza pretul unui diamant este

Pretul= w2 x c (unde w este greutatea in carate iar c este pretul de baza al unei pietre de 1ct)

Pornind de aici, o grila arata asa:

1ct = $1,000

2ct = $4,000

5ct = $25,000

10ct = $100,000

Dar acestea sunt niste preturi de baza de la care se porneste. Lucrurile sunt un pic mai complicate fiindca sunt (cel putin) 4 factori care influenteaza pretul unui diamant prelucrat: carate, culoare, claritate si taietura. Aceste variabile suporta valori care dau un numar impresionant de combinatii si de...preturi. Asa ca, cel mai bine e sa nu faci nici un gest necugetat, Adica nu te apuca singur sa incepi sa investesti. Intreaba un specialist, mergi intr-un magazin fizic si ia-ti toate informatiile necesare.

"Este esential sa intrebi un consultant care stie bine ce vinde. La noi, in magazinele fizice din Constanta si Bucuresti sunt oameni care asta fac de zeci de ani. Niciun client nu pleaca nelamurit. Oferim tot suportul necesar ca orice achizitie, fie a unei bijuterii, fie a unor diamante certificate international de IGL sau GIA, sa fie 100% sigura. Suntem profesionisti in ceea ce facem si simtim ca, dupa atatia ani, oamenii incep sa aprecieze cand un brand ii respecta si isi respecta promisiunile", spune Lucian Constantinescu de la Diamante.ro/FIRESQ.

Poate ca ti-am deschis putin "pofta" de a afla mai multe si chiar asta a fost si scopul. Cauta informatii, online si offline apoi ia o decizie inteligenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#investitie diamante , #retea