Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Internet si Tehnologie > hacker
A   A   A

Israelul recunoaste ca a inceput sa exporte sisteme ofensive de spionaj cibernetic

Israelul recunoaste ca a inceput sa exporte sisteme ofensive de spionaj cibernetic
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons
Guvernul Israelului a admis ca a dispus facilitarea exporturilor de sisteme cibernetice ofensive, in pofida criticilor privind utilizarea acestor tehnologii de catre guverne pentru spionarea adversarilor politici, relateaza agentia Reuters.

Ministerul israelian al Apararii a recunoscut ca a acordat exceptii pentru vanzarea de catre companii a unor sisteme cibernetice in anumite tari.

"Schimbarea legislatiei a fost decisa pentru a facilita servicii efective pentru industria israeliana, mentinand insa si protejand standardele internationale pentru controlul exporturilor si supraveghere", a argumentat Ministerul israelian al Apararii.

Guvernul israelian a refuzat sa precizeze spre ce tari sunt facilitate exporturile de sisteme cibernetice. Ministerul israelian al Economiei a creat un departament special pentru tehnologii cibernetice ofensive si defensive.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pana de curand, sistemele de armament avansate erau utilizate doar de agentii dezvoltate de spionaj, precum cele din Statele Unite, Israel, China si Rusia. Insa in ultima perioada a aparut o piata comerciala solida pentru instrumente de interceptare si supraveghere, iar firme din Israel au activitati importante pe aceasta piata.

Unele organizatii pentru drepturile omului au denuntat lipsa controalelor eficiente ale autoritatilor israeliene in industria producerii si comercializarii sistemelor cibernetice.

Organizatia Amnesty International a recomandat Guvernului israelian sa adopte o atitudine mai dura in privinta acordarii licentelor de export care au generat "abuzuri asupra drepturilor omului".
Conform unor experti, firmele cibernetice israeliene au clienti in Arabia Saudita si in Emiratele Arabe Unite.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 23 August 2019, ora 20:19

 Articol citit de 3758 ori

Citeste si: