Inscrieri deschise pentru a patra editie a Hackathonului NASA Space Apps Challenge in Romania

Comunicat de presa
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:15
9345 citiri
Inscrieri deschise pentru a patra editie a Hackathonului NASA Space Apps Challenge in Romania

Hackathonul international NASA Space Apps Challenge 2019 revine pentru a patra oara in Romania. Hackathonul de 48 de ore se va desfasura simultan, in perioada 19-20 octombrie 2019, in Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova, alaturi de peste 200 orase din intreaga lume.

Principalul scop al acestuia este de a corela datele NASA, intr-o maniera colaborativa, cu persoane implicate din toata lumea care pot gasi solutii la aceste provocari.

Inscrierile se fac pe pagina fiecarui oras aici: Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova. Sunt incurajate sa participe persoanele de orice varsta, creative si cu abilitati de rezolvare a problemelor - elevi, studenti sau profesionisti, incepatori sau veterani. Acestea pot fi programatori, oameni de stiinta sau doar pasionati de acest domeniu, designeri, story

telleri, creatori, constructori, specialisti software.

La editia din acest an sunt propuse cinci teme generice si 25 de teme specifice care pot fi consultate in cadrul fiecarei categorii. Cea numita Oceanele Pamantului urmareste identificarea de solutii optime pentru protejarea acestora.

Categoriile Luna noastra, respectiv Planetele, aproape si departe propun explorarea creativa a acestora. Catre stele invita participantii sa jongleze cu stiinta, arta si tehnologia, pentru a descoperi oportunitatile spatiului exterior.

Ultima categorie, Traind in propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existenta pe Terra si pe proiectele creative care ilustreaza conexiunile din interiorul acestui ecosistem.

"In mod cert spatiul ramane un subiect deosebit de provocator, atat pentru noi, adultii, cat si pentru cei tineri si foarte tineri. De aceea, a patra editie a hackathon-ului NASA Space Apps Challenge desfasurata in Romania ne gaseste nerabdatori si curiosi sa descoperim noi echipe creative si ingenioase. Suntem mandri de rezultatele obtinute pana acum de echipele din Romania, una dintre ele ajungand in 2018 printre finalistii la nivel global. Temele propuse si anul acesta sunt ofertante, asa ca speram sa fie primite cu entuziasm de participanti si sa ne bucuram de rezultate cel putin la fel de spectaculoase", a declarat Cristian Dascalu, fondator Digital Transformers.

Hackathonistii vor avea acces la instrumente gratuite oferite la nivel international de Neustar, Google si Sentinel Hub constand in servicii de cloud computing, nume de domenii si acces la o platforma GIS.

SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual incepand cu 2012 in hub-uri din intreaga lume. In cadrul editiei din 2018 au fost inscrisi peste 18.000 de participanti din 75 de tari, iar in Romania, un numar de 300 de participanti au luat parte la hackathon. La editia din 2018 au fost desemnate 8 echipe finaliste din Romania, iar una dintre cele din Cluj s-a numarat printre finalistele internationale la categoria "Impact galactic".

Partenerii evenimentului din acest an sunt: IBM, Thales, Techcelerator, AIESEC, Armada powered by Nemira, More Networking, VIP, Commons si Stiinta & Tehnica.

Detalii despre evenimentul din acest an sunt disponibile aici sau pe Facebook aici.

In Bucuresti si Cluj Napoca evenimentul este organizat de Digital Transformers Innovation Studio si DiFine PR.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#NASA Space Apps Challenge, #hackathon NASA Romania , #hacker