Huawei isi va construi prima fabrica europeana in Franta: Vor fi create 500 de locuri de munca

Joi, 27 Februarie 2020, ora 18:33
5270 citiri
Huawei isi va construi prima fabrica europeana in Franta: Vor fi create 500 de locuri de munca
Foto: Arhiva Pixabay

Huawei va construi prima sa fabrica europeana in Franta, unde vor fi create 500 de locuri de munca, a anuntat joi presedintele Liang Hua, in conditiile in care gigantul tehnologic incearca sa atenueze pe plan global temerile ca serviciile chineze de informatii utilizeaza echipamentele sale pentru a spiona alte tari.

Liang Hua a precizat ca Huawei va investi in prima faza 200 de milioane de euro (217 milioane de dolari) pentru infiintarea fabricii care va produce componente pentru retelele 5G din intreaga Europa.

Liang a explicat ca Huawei si-a prezentat planurile Guvernului francez, transmite Reuters.

"Aceasta nu este o ofensiva mediatica", a dat asigurari presedintele grupului chinez.

In 13 februarie, Franta anunta ca intentioneaza sa ofere companiei chineze Huawei un acces limitat la constructia retelelor 5G, in pofida presiunilor americane de a exclude colaborarea cu acest producator de echipamente de telecomunicatii.

"Huawei nu va fi exclus din reteaua 5G in Franta", a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Acesta a dat asigurari ca ''interesele de suveranitate'' ale Frantei vor fi protejate, mentionand de asemenea ca furnizorii europeni Nokia si Ericsson ar putea fi privilegiati. Dar ''daca Huawei va inainta o oferta mai buna intr-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al pretului, atunci ar putea avea acces la reteaua 5G in Franta'', a indicat el.

Totusi, a adaugat oficialul francez, ''in cazul instalatiilor critice, al facilitatilor militare, daca exista zone nucleare in apropiere, vom stabili anumite restrictii pentru a ne proteja interesele suverane''.

Compania Huawei este considerata a fi cea mai avansata pe plan global la capitolul 5G, a 5-a generatie a tehnologiei retelelor mobile.

Europa este o piata strategica pentru grupul Huawei, care, in noiembrie, a anuntat un volum global de investitii de 40 de miliarde de dolari pe urmatorii cinci ani.

Din suma totala, aproximativ patru miliarde dolari ar putea fi cheltuite in Franta pentru achizitii de componente si servicii, a precizat Liang Hua. Este dubla fata de sumele cheltuite in ultimii cinci ani de Huawei in Hexagon, unde grupul chinez dispune de centre de cercetare si dezvoltare.

Huawei este cel mai mare producator mondial de echipamente pentru retele de telecomunicatii si al doilea producator de smartphone-uri, in functie de volum.

Vezi si Google vrea sa reia legaturile cu Huawei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fabrica Huawei Europa Franta, #fabrica Huawei Europa, #fabrica Huawei Franta , #huawei