Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Internet si Tehnologie > smartphone
A   A   A

HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain

HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain
Foto: HTC
HTC si-a anuntat intentia de a lansa un smartphone care foloseste tehnologia Blockchain, urmand a fi unul din primii producatori importanti de smartphone-uri care sa produca un astfel de produs.

Anuntul a fost facut de seful diviziei care se ocupa de casca de realitate virtuala Vive, Phil Chen, cel care conduce si echipa care lucreaza la smartphone-ul bazat pe Blockchain.

In cadrul conferintei Consensus 2018 de la New York, conferinta dedicata initiativelor din domeniul Blockchain, Chen a anuntat ca viitorul smartphone al companiei se va numi Exodus.

Exodus va oferi un portofel electronic universal si suportul hardware necesar pentru monede virtuale si aplicatii descentralizate. Vor putea fi tranzactionate cele mai importante crypto-monede, inclusiv Bitcoin si Etherium.
In viziunea HTC, smartphone-urile sale vor constitui noduri ale unei retele bazate pe tehnologia Blockchain, in care utilizatorii vor putea tranzactiona monede virtuale intre ei, fara a apela la vreun intermediar.

Desi nu a fost anuntat un pret pentru viitorul smartphone cu suport Blockchain al companiei Taiwaneze, Phil Chen a spus ca HTC ia in considerare posibilitatea achizitionarii acestuia inclusiv cu monede virtuale.

Citeste si De ce Google salveaza HTC si ce inseamna investitia

HTC nu este primul producator important care planuieste lansarea unui astfel de smartphone. Huawei cocheteaza cu aceeasi idee si este o chestiune de timp pana cand si alti producatori de smartphone-uri vor urma acest trend.
Primul smartphone bazat pe tehnologia Blockchain se numeste Finney, este produs de compania elvetiana Sirin Labs si costa 1.000 de dolari.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 16 Mai 2018, ora 09:07

 Articol citit de 3702 ori

Citeste si: