Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Internet si Tehnologie > drona
A   A   A

Google vrea sa faca livrari cu drona in Europa. Testele incep in 2019

Google vrea sa faca livrari cu drona in Europa. Testele incep in 2019
Foto: Arhiva Pixabay
Alphabet, compania mama a Google, va incepe testele pentru serviciul de livrare cu drona, in Europa, in 2019.

Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte, la Helsinki, Finlanda, de directorul executiv James Burgess, scrie The Telegraph.

Firma va lansa un program-pilot al serviciului chiar in Helsinki, iar dronele vor livra pachete cu o greutate de pana in 1,5 kilograme, pe o distanta de 10 kilometri.

Cateva drone Hummingbird au fost testate deja in Tampere, la nord de Helsinki, care nu aterizeaza, ci lasa pachetul la sol cu ajutorul unei sfori.

"Bazandu-ne pe ce stim deja despre iarna in Finlanda, suntem destul de siguri ca, daca dronele noastre pot face livrari aici, o pot face oriunde in lume", a spus Burgess.
Divizia Wing din holding-ul Alphabet, care se ocupa de acest serviciu, lucreaza si la un sistem de management al traficului aerian, ceea ce inseamna ca dronele vor putea parcurge in siguranta traseele.

Citeste si:
Boeing a reusit sa creeze drona care transporta oameni. Cum functioneaza si cum arataAmazon a facut prima livrare cu o drona: Asa vom primi coletele in viitor? (Video)Japonezii au testat cu succes drona care livreaza vin
A.D.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 11:47

 Articol citit de 933 ori

Citeste si: