Edward Snowden a creat o aplicatie care iti protejeaza laptopul de intrusi (Video)

Duminica, 24 Decembrie 2017, ora 16:53
5380 citiri
Edward Snowden a creat o aplicatie care iti protejeaza laptopul de intrusi (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Edward Snowden, autorul unei dintre cele mai mari scurgeri de informatii din istoria Statelor Unite, a creat o aplicatie care iti va proteja laptopul de tot felul de amenintari.

Acum cateva luni, el s-a intalnit cu Jacqueline Moudeina, prima femeie avocat din Ciad si o adevarata luptatoare pentru drepturile omului.

Aceasta voia sa il duca in fata justitiei pe fostul dictator Hissene Habre, care a ordonat uciderea a 40.000 de oameni si a comis multe alte ilegalitati.

Snowden i-a spus lui Moudeina ca luceaza la o aplicatie care poate transforma orice telefon mobil intr-un soi de senzor de miscare, care te avertizeaza arunci cand cineva incearca sa iti acceseze dispozitivul.

De asemenea, te notifica daca cineva a intrat in camera fara ca tu sa stii, daca ti-a umblat prin lucruri sau daca ti-a furat ceva.

Snowden si-a amintit discutia cu avocata din Ciad in cadrul unui interviu acordat publicatiei The Verge.

"Mi-a spus ca are nevoie disperata de asa ceva, cat mai repede si ca va fi in folosul multora", a precizat acesta.

Aplicatia se numeste Haven, a fost lansata de curand si e capabila de foarte multe lucruri.

De exemplu, poti sa o instalezi pe un telefon ieftin cu Android, pe care sa il pui pe laptopul de acasa. Daca cineva iti umbla prin el, vei primi o notificare pe smartphone-ul pe care il ai la tine.

Haven detecteaza miscarea si schimbarile la nivelul luminozitatii, e capabila sa fac poze si sa inregistreze sunetele din jur. Apoi iti va trimite toate aceste informatii, care sunt criptate end-to-end, deci nu sunt stocate in cloud, prin intermediul tehnologiei Signal.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Snowden aplicatie protejare laptop, #Snowden aplicatie, #aplicatie Haven, #Snowden Haven , #aplicatii