Despre automatizari, sisteme automatizate si 5 beneficii ale tablourilor electrice

Advertorial
Luni, 03 Iunie 2019, ora 10:21
25599 citiri
Despre automatizari, sisteme automatizate si 5 beneficii ale tablourilor electrice

Echipamentele mecanice pot fi actionate si controlate prin intermediul tablourilor sau panourilor electrice de comanda. In randul echipamentelor mecanice se inscriu: instalatiile electrice si numeroase utilaje sau masinarii actionate electric.

In acest sens, tablourile electrice sunt proiectate astfel incat sa puna in functiune, automat, un echipament si sa ii permita operatorului sa controleze actiunile acelui echipament, in functie de obiectivul activitatilor vizate.

In prezent, astfel de sisteme sunt automatizate, iar beneficiile acestor automatizari a tablourilor electrice sunt intotdeauna in avantajul profesionistilor.

Tinand cont de procedurile de automatizare si controlare a tututor echipamentelor conectate la o retea electrica, acestea sunt recomandate in diferite spatii cu aplicabilitate industriala, publica sau rezidentiala.

In cazul acestor spatii, cele mai cunoscute proceduri sunt cele de automatizari porti care asigura utilizatorilor confortul necesar. Cel mai mare beneficiu al automatizarilor, indiferent de aplicabilitate, este reducerea costurilor pe termen lung.

Cu alte cuvinte, automatizarile industriale asigura unitatilor electrice capacitatea de a functiona corespunzator. Acestea pot fi actualizate in timp real, prin intermediul unei firme de specialisti ANRE, astfel incat energia sa fie distribuita automat.

Principalele 5 beneficii ale automatizarii

Atat persoanele fizice, cat si firmele sau companiile, se bucura de automatizarea echipamentelor, masinariilor si utilajelor datorita anumitor beneficii. Cele mai importante sunt:

1. Sunt reduse toate pierderile de energie electrica

Acest fapt poate fi asigurat prin interconectarea la aceasi retea electrica a echipamentelor, retelelor de distributie a energiei si alte componente.

2. Calitatea energiei este imbunatatita

Atata energia, cat si capacitatea de alimentare sunt doua caracteristici care pot fi imbunatatite prin integrarea tablourilor electrice de automatizare.

Totodata, sunt integrate sisteme de monitorizare a calitatii energiei. Acestea au capacitatea de a monitoriza inclusv continuitatea energiei, reusind astfel sa determine variatiunile capacitatii de alimentare a tuturor echipamentelor interconectate la aceeasi retea electrica de distributie.

3. Reducerea costurilor

Automatizarea permite programarea anumitor algoritmi care asigura un interval optim de functionare a tablourilor electrice. Astfel, procedurile de mentenanta sunt realizate la timpul si momentul potrivit, pe baza datelor reale obtinute pe baza anumitor calcule si rezultate.

Acest lucru conduce la reducerea fortelor de munca si, in plus, asigura o durata mult mai mare de functionare a echipamentelor. In acest fel sunt reduse considerabil cheltuielile de intretinere a acestora.

4. Consumul de energie poate fi optimizat

Automatizarea tablourilor electrice si a echipamentelor conectate contribuie, considerabil, la reducerea costurilor de consum. Un astfel de sistem automat controleaza si monitorizeaza, in functie de intervalele programate, functiile de alimentare si distributie a energiei electrice.

5. Reprezinta o formula economica pe deplin apreciata de utilizatori

Orice sistem automatizat asigura confortul necesar utilizatorilor sai. In plus, gradul de economie creste considerabil, in cazul echipamentelor automatizate, datorita capacitatii acestora de a interpreta datele obtinute din reteaua de distributie electrica.

Datorita unitatilor electrice care actioneaza pe baza unor tehnologii superioare, consumul electric este controlat si monitorizat, astfel incat sa nu existe pierderi si costuri suplimentare.

Pentru mai multe informatii despre posibilitatile de automatizare a tablourilor electrice din orice spatiu, acceseaza https://electrotehnics.ro/.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sisteme automatizate, #automatizari , #tehnologie