China cere SUA sa ridice sanctiunile impuse Huawei, inaintea summit-ului G20

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 09:08
4234 citiri
China cere SUA sa ridice sanctiunile impuse Huawei, inaintea summit-ului G20
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ar trebui sa ridice imediat sanctiunile impuse producatorului de echipamente de telecomunicatii Huawei, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului chinez al Comertului, cu doar doua zile inainte de intalnirea de sambata a presedintilor Donald Trump si Xi Jinping, la summit-ul G20 de la Tokyo.

China se opune controlului abuziv al exporturilor si cere Statelor Unite sa revina pe calea cooperarii, a declarat purtatorul de cuvant Gao Feng, transmite Reuters.

Trump a afirmat, miercuri, ca este posibil un acord comercial cu Xi, la summit-ul G20, dar este pregatit sa impuna tarife tuturor importurilor din China, daca dezacordul va persista.

Trump a sugerat ca Huawei ar trebui sa fie inclusa in acord.

Wall Street a relatat, citand oficiali chinezi, ca Xi a planificat sa ii prezinte lui Trump termenii sai pentru incheierea disputei comerciale, inclusiv pentru eliminarea interdictiei de vanzare a tehnologiei americane catre Huawei.

China mai doreste ca SUA sa elimine toate tarifele punitive si renuntarea la eforturile de a determina China sa se angajeze la achizitia mai multor bunuri americane decat convenisera initial cele doua parti.

Statele Unite au inclus Huawei pe o lista neagra de companii care nu pot cumpara produse americane, din motive de securitate. In consecinta, companiile americane nu isi pot vinde produsele catre Huawei fara acordul autoritatilor americane.

Huawei a negat ca produsele sale reprezinta un risc de securitate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#China SUA sanctiuni Huawei , #huawei