Avantajele incarcarii wireless

Advertorial
Marti, 09 Aprilie 2019, ora 12:10
5288 citiri
Avantajele incarcarii wireless

Odata cu revolutia tehnologica, producatorii au inceput sa ne insufle ideea unui viitor fara cabluri de conectare si de alimentare pentru gadgeturile pe care le utilizam zi de zi.

Cu toate ca inca nu am ajuns in acest punct, lucrurile se indreapta in acea directie, incarcarea de tip wireless fiind una dintre ultimele tehnologii necesare in atingerea acestui deziderat.

Tehnologia incarcarii inductive, cu toate ca este deja implementata de cativa ani in smartphone-urile de top, are inca un drum lung de parcurs pana cand va dobandi aceeasi popularitate ca cea a traditionalului incarcator cu fir.

Prea putini sunt cei care au utilizat pana in prezent astfel de dispozitive, cu toate ca sunt destul de accesibile si se gasesc pentru modelele cele mai populare de smartphone-uri.

De pilda, posesorii de Samsung au acces la nenumarate modele de incarcatoare wireless Samsung de inalta calitate si cu eficienta dovedita.

Avantajele oferite de acestea sunt nenumarate si trebuie sa fie cunocute de catre orice utilizator de gadget-uri performante, care este deschis la nou.

1. Facilitatea utilizarii

Acesta poate fi considerat cel mai atragator avantaj, intrucat asigura un nivel foarte inalt de confort.

Smartphone-ul se poate lasa foarte simplu pe suprafata de incarcare, fara a fi necesara conectarea vreunui cablu - aspect aproape imposibil de realizat pe intuneric atunci cand, in cazul conectorilor microUSB sau USB TypeC ce nu sunt reversibili, trebuie sa se nimereasca pozitia corespunzatoarei a mufei in portul de incarcare.

2. Cresterea duratei de viata a acumulatorilor

Cea mai mare parte dintre bateriile moderne se comporta excelent atunci cand vine vorba de cicluri scurte de incarcare si nu neaparat pana la 100%.

Un incarcator wireless faciliteaza procesul de incarcare, prin faptul ca iti asigura posibilitatea de a incarca rapid, oricat de des este necesar, fara a se impune scoaterea cablului de incarcare din sertar.

3. Securitate sporita

Este un aspect pe care nu prea multi il au in vedere, insa atunci cand se utilizeaza un cablu conectat la un calculator strain exista posibilitatea de a expune dispozitivul la riscul furtului de date sau luarea unor virusi informatici.

Prin folosirea unui incarcator fara fire, o operatie sigura care nu implica transferul de date digitale, se garanteaza o mai buna securitate.

4. Scaderea numarului de cabluri

Unele incarcatoare prezinta o zona cu o arie mai extinsa de incarcare, ceea ce inseamna ca pot fi incaracte mai multe dispozitive simultan, cum sunt incarcatoarele de retea Wireless Samsung EP-N6100TWEGWW cu Quick Charge.

De asemenea, nu mai sunt necesare cabluri diferite pentru iPhone si Android, fiind redus in acest fel numarul de cabluri ce ar trebui sa fie purtate tot timpul.

In conditiile in care standardul va fi adaptat de tot mai multi producatori, exista sansele ca nici sa nu se mai gaseasca cabluri in pachetul produsului, un adevarat castig pentru mediul inconjurator.

Magazinul online GSMnet.ro dispune de o gama variata si incarcatoare wireless destinate diverselor modele de gadgeturi existente pe piata.

Aceste dispozitive au o calitate sporita si asigura un randament crescut, garantand utilizatorului un nou standard in ceea ce priveste folosirea tehnologiei.

GSMnet.ro pune la dispozitia clientilor sai oferte diverse la preturi accesibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#incarcator wireless , #smartphone