Aplicatia care ii ajuta pe oamenii strazii sa gaseasca dusuri, paturi si locuri de munca. Da, e posibil!

Sambata, 12 August 2017, ora 12:37
5691 citiri
Aplicatia care ii ajuta pe oamenii strazii sa gaseasca dusuri, paturi si locuri de munca. Da, e posibil!
Foto: Digital Trends

Dupa ce fratele sau a murit pe strazi, o femeie din California, SUA, s-a dedicat cauzei ajutorarii persoanelor fara adapost.

Karen Addato este fondatoarea High Tech Rover, o organizatie non-profit care vine in sprijinul acestor persoane prin intermediul unor rulote pe care Addato si un grup de voluntari le plimba prin Silicon Valley.

In interiorul vehiculelor, cei in nevoie gasesc calculatoare, produse de ingrijire personala si haine pentru interviuri. Echipa High Tech Rover le ofera asistenta in activitati precum utilizarea Internetului sau cautarea unui job. Spre deosebire de alte organizatii umanitare, care creeaza un aflux de haine si mancare pentru oamenii strazii, scopul High Tech Rover este ca acestia sa devina independenti si sa se reintegreze in societate, precizeaza Addato, care lucreaza ca broker de credite imobiliare.

Pentru a putea ajuta mai multa lume, femeia incearca acum sa lanseze o aplicatie care sa automatizeze serviciile oferite de organizatia sa. Prin intermediul aplicatiei ROVA (Rover Outreach Vehicle App), echipa Rover poate trimite o notificare pe telefoane cand se elibereaza un pat intr-un adapost sau cand apare o oportunitate de munca. Oamenii strazii pot gasi cel mai apropiat dus sau pot contacta pe cineva in caz de urgenta.

Telefoanele le vor fi puse la dispozitie de catre organizatie, ca parte a programului, si vor avea functii limitate, pentru a reduce riscul ca acestea sa fie furate sau vandute. In ceea ce priveste incarcarea lor, o provocare cand traiesti pe strazi, Addado are in minte incarcatoare manuale sau solare.

Prin aplicatie, o persoana care doreste sa ajute ii poate cumpara unui om al strazii o masa sau ii poate plati o cursa cu taxiul.

"Nu vrem sa li se dea bani", spune Addato, care vede in aceasta practica o parte a problemei.

Femeia, care a creat un prototip al aplicatiei cu 7.000 de dolari din economiile sale, cauta sponsori in Silicon Valley pentru a conecta telefoanele la o retea wireless. Tot cu ajutorul sponsorizarilor, spera ca in viitor sa creeze o flota de rulote High Tech Rover, care sa fie dispuse pe intreg teritoriul Statelor Unite.

Foto: Digital Trends

Cand o persoana fara adapost vine la Rover, aceasta este intrebata care ii sunt obiectivele pe termen lung. Pe baza raspunsurilor, voluntarii creeaza o lista personalizata cu pasi de parcurs pentru vizitator. Lista ar urma sa fie inserata in aplicatie pentru ca utilizatorul sa poata vedea progresul inregistrat.

Vizitatorii pot dezvalui cat de mult sau cat de putin doresc despre ei. Totusi, pentru a se bucura de anumite beneficii, cum ar fi primirea de vouchere cadou, va fi necesar sa ofere mai multe informatii.

Multi dintre cei care vin la Rover solicita ajutor pentru a scapa de dependenta de droguri si alcool, in special spre sfarsitul lunii, cand raman fara resurse financiare, spune Addato.

Cel mai ambitios plan al ei este sa construiasca un centru de detoxificare, precum si o cladire de locuinte pentru familii.

Rovers are deja cateva povesti de succes, precum cea a lui Dave, un fost profesor cu un CV de patru pagini, care traia in masina. Barbatul a fost inscris intr-un program de dezintoxicare, iar acum lucreaza ca manager in cadrul lantului de farmacii Walgreens.

Surse: Digital Trends, BBC

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#aplicatie pentru oamenii strazii, #rulote oameni fara adapost , #aplicatii