Anonim pe Internet. Afla cum te ascunzi in mediul virtual

Autor: PLAYTECH
Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 22:01
5554 citiri
Anonim pe Internet. Afla cum te ascunzi in mediul virtual

Cand vine vorba de cum sa fii anonim pe Internet, poti sa te folosesti de diverse unelte si aplicatii cu ajutorul carora poti sa ramai necunoscut.

Nume mari din industrie fac tot posibilul astfel incat sa obtina date importante despre tine si despre obiceiurile tale de browsing, fie ca iti dai seama sau nu de asta.

O multime de cookie-uri pe care le ai instalate in browser atunci cand vizitezi diverse site-uri raman active chiar si dupa ce ti-ai terminat treaba, continuand sa afle diverse lucruri cu privire la obiceiurile tale de browsing.

Companiile cauta tot felul de metode pentru a afla mai multe informatii despre tine, iar unele par sa mearga cam departe.

Recent, compania care produce aspiratoarele Roomba a fost acuzata ca ar incerca sa vanda datele utilizatorilor pe care dispozitivele le aduna in timp ce fac curatenie. Modelele de top Roomba aduna date in timp ce fac curatenie, identificand pozitia peretilor in casa, dar si a mobilei pe care o intalnesc.

Astfel, robotii invata sa nu se mai ciocneasca de obstacole, dar creeaza si o harta pe care ar putea pune mana si Amazon, Google sau Apple.

Scopul nobil al vanzarii datelor ar fi ca gigantii pot crea mai usor alte dispozitive inteligente pentru casa. Pe de alta parte, marketerii ar putea profita de faptul ca n-ai un fotoliu in sufragerie, de exemplu. Internetul s-ar umple cu reclame extrem de specifice pe baza datelor colectate de aspirator.

Cel mai de baza mod in care te poti proteja e sa folosesti optiunea incognito de la browser.

In acest caz, este ca si cum ai naviga fara un cont de utilizator, iar datele nu se mai adauga la contul tau personal. Nu e o metoda foarte eficienta impotriva spionajului, dar e buna daca vrei sa te asiguri ca un vanzator nu schimba pretul unui produs, cum ar fi un bilet de avion, dupa ce ai facut deja o vizita pe pagina respectiva de Internet.

Afla de pe Playtech.ro cum sa fii anonim pe Internet

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#anonim internet, #incognito Internet, #securitate online , #conectare internet