10 smartphone-uri lansate in ultimul deceniu care au pavat drumul catre viitor

Marti, 24 Decembrie 2019, ora 22:36
14547 citiri
10 smartphone-uri lansate in ultimul deceniu care au pavat drumul catre viitor
Foto: Arhiva Pixabay

Care au fost smartphone-urile ultimului deceniu care au avut cel mai mare impact asupra industriei?

Mashable a ales 10 telefoane care au pavat drumul catre viitor.

Samsung Galaxy Note

Cand a fost lansat, Galaxy Note parea un gigant fata de restul dispozitivelor de pe piata. Asta pentru ca avea un ecran de 5,3 inchi, intr-o vreme in care majoritatea telefoanelor aveau un display cu diagonala de 4 inchi. Dar trecerea timpului ne-a aratat ca cei de la Samsung au avut dreptate si au anticipat dorinta utilizatorilor de a se bucura de continut pe ecrane mai mari. Astfel, in 2019, foarte rar mai gasesti un smartphone cu un ecran mai mic de 5,5 inchi.

Vivo NEX

Desi nu este la fel de cunoscut ca alte smartphone-uri din aceasta lista, NEX isi merita locul. Asta pentru ca a reusit sa implementeze cu succes niste elemente de design inaintea jucatorilor mai mari din industrie. Lansat in 2018, acesta are un ecran full view, neintrerupt de spatii inutile.

In plus, senzorul de amprenta este integrat in display, rezultand astfel un telefon excelent pentru vizualizare de continut.

De asemenea, Vivo a demonstrat ca si chinezii pot face telefoane inovatoare, astfel ca acest atribut nu mai este doar al americanilor si sud-coreenilor.

iPhone 4

Apple a declansat frenezia odata cu lansarea iPhone 4, care la acea vreme avea un design unic. In plus, a fost pentru prima data cand un producator folosea sticla si aluminiul pentru realizarea unui smartphone (combinatia de materiale este des intalnita in vremurile noastre).

O alta premiera a fost folosirea pentru prima data a unui procesor produs de Apple: A4. Acum parca nu ne-am putea imagina un iPhone cu un alt fel de procesor.

Google Pixel 2

Google a ridicat stacheta cand vine vorba de fotografiile realizate cu ajutorul unui smartphone. In loc sa faca ce fac altii si sa investeasca foarte mult in partea hardware, compania a preferat sa imbunatateasca semnificativ partea software.

Astfel, gratie tehnologiilor folosite, fotografiile au o calitate ridicata. In plus, Google a dotat telefonul cu un procesor separat pentru poze si a oferit mult spatiu de dezvoltare algoritmilor de machine learning. Astfel, doua generatii mai incolo, Pixel a devenit telefonul cu cea mai buna camera foto.

Samsung Galaxy Fold

A durat sase ani pana a vazut lumina zilei, dar ideea indrazneata a unui telefon pliabil a devenit realitate. Nu, Galaxy Fold nu a fost primul care a reusit acest lucru (FlexPai detine aceasta titulatura), dar este cel mai puternic promotor al tehnologiei care ar putea revolutiona piata smartphone-urilor in viitorul apropiat.

Da, nu a avut cel mai bun start, dar a depasit primele obstacole. In fapt, de curand, Samsung a anuntat ca a depasit numarul de un milion de unitati vandute din Galaxy Fold.

Mai mult, compania va imbunatati tehnologia si va demonstra tuturor ca ceva ce ni se parea SF acum sase ani va deveni complet functional intr-un an sau doi. Si - de ce nu? - ar putea fi ceva obisnuit peste alti sase ani.

OPPO Find 7

A fost primul telefon care a introdus incarcarea rapida fara incalzirea suplimentara a bateriei: OPPO Find 7 se incarca de la 0% la 70% in doar 30 de minute. In prezent, multe alte smartphone-uri folosesc ideea implementata in premiera de catre chinezi.

Samsung Galaxy Round

Aceasta este incercarea esuata a celor de la Samsung de a face un display curbat. De ce a dat gres? Pentru ca forma concava s-a dovedit a fi complet nefunctionala.

Totusi, sud-coreenii au invatat din greseli si acest esec spectaculos a dus la aparitia smartphone-urilor cu ecran curbat de azi.

Apple iPhone X

Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase smartphone-uri lansate in a doua parte a deceniului. Dincolo de design-ul atragator, cel mai important aspect legat de acest telefon este Face ID - sistemul de deblocare prin intermediul recunoasterii faciale.

Este atat de performant incat da gres doar o data dintr-un milion de incercari.

BlackBerry Key2

Telefoanele BlackBerry au avut intotdeauna un mare plus: securitatea. Acesta este motivul pentru care Barack Obama le folosea in vremea in care era presedintele SUA.

Iar Key2 era regele securitatii. Avea niste chei criptografice care verificau fiecare componenta hardware si software de posibile contaminari. Daca una dintre ele nu trecea testul, atunci telefonul pur si simplu nu se deschidea.

In plus, mai dispunea de o serie de tehnologii de securitate, inclusiv una care atentiona utilizatorul in timp real de posibilele amenintari.

Daca Blackberry nu investea atat de mult in aceasta zona, atunci smartphone-urile din ziua de azi ar fi stat mult mai prost la capitolul securitate.

Razer Phone

Este telefonul care a adus in discutie notiunea de "rata de refresh", fiind primul care a avut 120Hz - asta inseamna ca refresh-ul ecranului se face de doua ori mai rapid decat in cazul unuia de 60Hz si ca afiseaza pana la 120 de cadre pe secunda.

Functia a devenit importanta si pentru alti producatori de telefoane, in special pentru cei de la OnePlus, care au facut din rata de refresh un punct central al strategiei de marketing.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#smartphoneuri inovatii, #top smartphoneuri, #top telefoane , #smartphone