Virusul misterios din China ar fi ajuns in Australia

Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 11:54
3398 citiri
Virusul misterios din China ar fi ajuns in Australia
Foto: Arhiva Pixabay

Un barbat care se intorcea din China prezentand simptome ale unui virus misterios, apropiat de SARS si transmisibil de la om la om, a fost plasat in izolare la domiciliul sau din Australia, au declarat marti oficialii din domeniul Sanatatii - fiind primul caz suspect de imbolnavire cu acest nou coronavirus din Australia.

Un purtator de cuvant al autoritatilor sanitare din statul australian Queensland a declarat ca barbatul s-a intors recent de la Wuhan, un oras din centrul Chinei, unde a fost raportata marea majoritate a infectiilor, transmite AFP.

Virusul, din familia SARS (Sindromul Respirator Sever Acut), este in prezent responsabil pentru moartea a patru persoane si pentru 200 de infectii.

Responsabilul pentru sanatate publica din statul Queenslandul, Jeannette Young, a declarat ca pacientul se reface in urma unei boli respiratorii la domiciliul sau din Brisbane, unde autoritatile asteapta rezultatele testelor pentru a afla daca barbatul a contractat sau nu acest coronavirus.

Anuntul privind acest prim caz suspect intervine in conditiile in care autoritatile australiene au anuntat ca, incepand de joi, vor efectua un control medical amanuntit calatorilor de pe ruta Wuhan-Sydney.

Potrivit AFP, doar trei zboruri directe leaga saptamanal Wuhan de Australia si toate aterizeaza la Sydney.

Brendan Murphy, responsabilul pentru sanatate publica al guvernului australian, a declarat ca programul de screening poate fi extins pentru alte zboruri provenind din China, care transporta o parte semnificativa de pasageri din Wuhan.

Cu toate acestea, el a subliniat ca punerea in aplicare a unor astfel de masuri nu garanteaza ca raspandirea acestui virus in tara va fi oprita.

Acest nou virus provoaca ingrijorare, deoarece apartine aceleiasi familii ca SARS, care in 2002-2003 a facut 774 de victime in intreaga lume, inclusiv 349 in China continentala si 299 in Hong Kong, potrivit OMS.

Luni, un expert chinez a confirmat ca virusul se poate transmite de la om la om.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#virus china caz australia , #virus China