Vehicule militare rusesti au intrat in Ucraina - ministru de Externe

Vineri, 15 August 2014, ora 13:23
11368 citiri
Vehicule militare rusesti au intrat in Ucraina - ministru de Externe
Foto: Arhiva

Zeci de vehicule militare rusesti au trecut granita si au ajuns in Ucraina, joi seara, potrivit ministrului de Externe din Lituania, acesta fiind primul oficial care anunta aceasta informatie.

Potrivit unor rapoarte citate de Linus Linkevicius, 70 de vehicule militare rusesti au trecut granita cu Ucraina in timpul noptii, relateaza agentia Reuters, citata de CNBC.

"Suntem foarte ingrijorati in legatura cu situatia aflata in desfasurare (in Ucraina) deoarece, pe de o parte, vorbim foarte mult despre acest asa-numit convoi umanitar, insa, in acelasi timp, vedem ca lucrurile avanseaza si avem rapoarte ca, in timpul noptii, 70 de piese de echipament militar au intrat pe la frontiera", a spus seful diplomatiei lituaniene, sambata, la sosirea la o intalnire de urgenta a ministrilor de Externe din Uniunea Europeana.

Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns in estul Ucrainei

Sambata are loc, la Bruxelles, reuniunea sefilor diplomatiilor din statele membre UE, care are ca tema situatia din estul Ucrainei.

Moscova a negat orice miscari, permitand granicerilor ucraineni sa intre in Rusia si sa inspecteze convoiul de camioane cu ajutoare umanitare care a ajuns in apropierea localitatii ucrainene de granita Izvarine, aflata la circa 150 de kilometri distanta de Donetk.

Joaca de-a convoiul umanitar: cele 280 de camioane rusesti si-au schimbat brusc directia

Rusia, interventie oficiala in Ucraina: Trimite ajutoare umanitare

In schimb, Kievul a avertizat ca misiunea umanitara ar putea fi folosita ca pretext si acoperire pentru o interventie militara a Rusiei, anuntand de asemenea ca fortele guvernamentale verifica sutele de camioane din convoiul umanitar, inainte de a i se permite trecerea granitei.

Inspectia a inceput vineri dimineata, insa nu se stie cat ar putea dura procesul. Joi, convoiul format din circa 280 de camioane s-a oprit in camp, la circa 20 de kilometri de Izvarine, aflat insa sub controlul separatistilor prorusi.

Un reporter Reuters a transmis insa ca, pe langa convoiul umanitar, a observa nu departe mai mult de 10 transportatoare blindate, in timp ce jurnalisti The Guardian au transmis anterior ca mai mult de 20 de vehicule blindate militare rusesti au trecut granita joi seara.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vehicule militare rusesti Ucraina, #vehicule militare intrat Ucraina, #convoi umanitar Rusia Ucraina , #Ucraina