Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Un fost membru al trupelor de elita SEAL vine cu o solutie inedita ca sa scapam lumea de dictatorul Kim

Un fost membru al trupelor de elita SEAL vine cu o solutie inedita ca sa scapam lumea de dictatorul Kim
Foto: Arhiva Pixabay
Un fost membru al fortelor navale americane de elita SEAL a venit cu o solutie inedita pentru a scapa de dictatorul Kim care terorizeaza Coreea de Nord si pune pe jar intreaga lume.

Intrebat pe Twitter cum ar rezolva situatia creata de cel mai inchis regim al lumii, Jocko Willink, care acum este colaborator ocazional al Business Insider, a dat un raspuns neasteptat despre care un expert a spus ca ar putea chiar sa functioneze.

Propunerea fostului membru al fortelor navale americane nu implica atacuri in cadrul vreunei operatiuni speciale secrete sau miscari militare de vreun fel, ci parasutarea de telefoane iPhone, scrie The Independent.

"Aruncati 25 de milioane de iPhone-uri si puneti satelitii asupra lor cu wi-fi gratuit", a scris pe Twitter Willink.
In timp ce propunerea in sine este fantasmagorica si putin plauzibila, Yun Sun, un expert pe Coreea de Nord de la Stimson Center, a spus ca aceasta idee ar putea functiona.

"Kim Jong Un intelege ca, de indata ce societatea se deschide si poporul nord-coreean intelege ce rateaza, regimul lui Kim este nesustenabil si va fi rasturnat", a spus Sun.

Din acest motiv, guvernul de la Phenian s-ar opune puternic oricaror masuri care pune in practica sugestia lui Willink.

Sun a amintit momentul in care Coreea de Sud a trimis baloane cu pamflete si DVD-uri in Coreea de Nord, iar regimul lui Kim a raspuns militar, simtind fragilitatea guvernului sau fata de cele ale democratiilor liberale prospere.
Din acest motiv, Coreea de Nord ar refuza si telefoane iPhone gratuite pentru intreaga populatie de circa 25,2 milioane de locuitori.

Citeste si:

Trump: Noile sanctiuni impotriva Coreei de Nord sunt nimic fata de ce trebuie sa se intampleCoreea de Sud pregateste o "unitate de decapitare" pentru Kim Jong UnConsiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de NordKim Jong Un foloseste Google Earth cand pune la cale atacurile asupra Guam
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 11:53
 Autor:Florin Necula

 Articol citit de 13983 ori

Citeste si: