Un american a fost ucis cu sageti de un trib complet izolat de civilizatie

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 21:06
15407 citiri
Un american a fost ucis cu sageti de un trib complet izolat de civilizatie
Foto: Facebook / Mexx Tekani

Un american a fost ucis de membrii unui trib izolat din Insulele Andaman si Nicobar (India), trib pe care se spune ca intentiona sa il converteasca la crestinism.

Tragicul sfarsit al lui John Allen Chau (27 de ani) din Alabama a fost adus la cunostinta autoritatilor de un pescar care il transportase pe insula North Sentinel, relateaza BBC. Pescarul a relatat ca membrii tribului l-au doborat cu sageti pe americanul care indraznise sa ii viziteze, iar trupul acestuia a fost lasat pe plaja.

"A fost atacat cu sageti, dar a continuat sa mearga (...) Erau speriati", a mai relatat pescarul care il transportase pe american.

Conform AFP, o sursa ar fi declarat ca Chau a incercat fara succes sa ajunga pe insula in data de 14 noiembrie, dar a revenit dupa doua zile.

Seful politiei locale a recunoscut ca "este un caz dificil" pentru ca "nu poti sa arestezi un membru al tribului Sentinel".

Autoritatile estimeaza ca tribul, rupt complet de civilizatie, numara intre 50 si 150 de membri, contactul cu acestia fiind complet interzis, din cauza riscului de a-i imbolnavi. Cu toate acestea, sapte pescari au fost arestati pana acum pentru ca au transportat ilegal americani pe insulele arhipelagului indian.

Tanarul ucis se prezenta pe retelele de socializare drept un calator si aventurier pasionat, insa presa indiana a scris ca Chau intentiona sa ii converteasca la crestinism pe membrii tribului.

Conform BBC, Chau ar mai fi vizitat de cinci ori pana acum insula North Sentinel.

Despre tribul Sentinel se spune ca traieste atat de rudimentar incat membrii lui nu inteleg nici macar cum se folosesc banii. "Este complet ilegal sa ai orice fel de contact cu ei", a declarat corespondentul BBC.

In 2017, guvernul indian a anuntat ca cei care fac fotografii si inregistreaza imagini video cu triburile aborigene din Andaman risca pana la trei ani de inchisoare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#american ucis trib aborigeni India , #America