Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Arabia Saudita
A   A   A

Un al doilea jurnalist se pare ca ar fi fost ucis in mod brutal in Arabia Saudita

Un al doilea jurnalist se pare ca ar fi fost ucis in mod brutal in Arabia Saudita
Foto: Arhiva Hepta.ro
Un al doilea jurnalist se pare ca ar fi fost ucis brutal in Arabia Saudita la doar cateva zile de la asasinarea lui Jamal Khashoggi. Acesta ar fi fost omorat pentru folosirea unui cont de Twitter care semnala abuzurile comise impotriva drepturilor omului, relateaza cotidianul britanic The Mirror.

Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser ar fi fost ucis intr-un mod violent saptamana urmatoare in inchisoarea in care se afla. Autoritatile au anuntat ca acesta a deschis un cont secret de Twitter, sub denumirea de Kashkool, care prezenta incalcari ale drepturilor omului comise de catre autoritatile statului si familia regala din Arabia Saudita.

Informatorii sauditi care lucrau la biroul regional al companiei Twitter din Dubai l-au demascat, fiind ulterior arestat, potrivit unor informatii.
Acesta este cel de-al doilea jurnalist saudit ucis dupa asasinarea fostului reporter BBC si Washington Post Jamal Khashoggi in interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, pe data de 2 octombrie.

Informatiile aparute indica faptul ca al-Jasser ar fi fost torturat si ucis in timpul detentiei, dar acest lucru nu este momentan confirmat.

Contul de Twitter Kashkool a fost interzis in 2016, an in care printul mostenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman a devenit conducatorul de facto al regatului si a inceput o campanie de represiune impotriva dizidentilor.
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 20:00

 Articol citit de 4021 ori

Citeste si: