UE a promis sanctiuni dure pentru Rusia, dar a decis mai bland: A marit lista neagra

Joi, 24 Iulie 2014, ora 23:50
3845 citiri
UE a promis sanctiuni dure pentru Rusia, dar a decis mai bland: A marit lista neagra
Foto: RT

Comisia Europeana a adaugat joi noi persoane si companii pe lista sa neagra, in urma crizei care a izbucnit in Ucraina de la inceputul anului si a culminat cu doborarea unui avion civil cu 297 de oameni la bord in urma cu o saptamana.

Diplomatii citati de Reuters nu au dorit, insa, sa faca publice si numele, aratand ca acestea vor fi anuntate vineri. Cu toate acestea, Russia Today remarca faptul ca "etapa a treia" a sanctiunilor anuntata cu surle si trambite zilele acestea "s-a fasait" din nou.

Este o noua amanare a sanctiunilor sectoriale sau economice impotriva Rusiei, dupa ce comisarul european pe afaceri externe Chaterine Ashton anuntase, marti, ca UE va lua masuri mult mai dure care vor zgudui Moscova, daca nu ajuta in acheta prabusirii zborului MH17.

Comisia Europeana pregateste sanctiuni in domeniul apararii pentru Rusia (Video)

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a anuntat marti, pe Twitter, ca CE va incepe in curand sa lucreze la sanctiuni in sectorul apararii impotriva Rusiei, in contextul crizei din Ucraina.

Ministrii de externe ai UE si-au exprimat atunci regretul profund pentru tragica pierdere de vieti omenesti cauzata de prabusirea aeronavei Malaysian Airlines si au lansat un apel ferm tuturor partilor prezente in teren, in special gruparilor separatiste care actioneaza in regiune, sa permita neintarziat accesul echipelor de experti la locul prabusirii, in vederea recuperarii tuturor trupurilor neinsufletite.

Tara europeana acuzata ca tine partea Rusiei: Nu vrea inasprirea sanctiunilor

Consiliul a aprobat un pachet substantial de masuri restrictive: extinderea criteriului de listare, pentru a include entitati si persoane care contribuie la subminarea integritatii teritoriale si a suveranitatii nationale a Ucrainei si accelerarea adoptarii de masuri la adresa persoanelor si entitatilor care acorda sprijin material si financiar actiunilor care tin deanexarea ilegala a Crimeei si destabilizarea partii de est a Ucrainei.

SUA se leapada de UE si vor sa impuna sanctiuni mai dure Rusiei

Ministrii au mandatat atunci Consiliul si Comisia Europeana sa finalizeze pregatirile pentru adoptarea de noi masuri sanctionatorii, care sa acopere, printre altele, sectorul apararii, inclusiv produsele cu dubla utilizare, cel al tehnologiei de varf, inclusiv in domeniul energetic, precum si accesul la piata de capital.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Comisia Europeana sanctiuni Rusia, #Rusia sanctiuni criza Ucraina, #Rusia sanctiuni avion Malaezia racheta , #Rusia