Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Turcia
A   A   A

Turcia raspunde cu aceeasi moneda: Isi anunta cetatenii ca in SUA risca sa fie arestati

Turcia raspunde cu aceeasi moneda: Isi anunta cetatenii ca in SUA risca sa fie arestati
Foto: Arhiva Ziare.com
Ministerul de Externe de la Ankara i-a avertizat, vineri, pe turcii care calatoresc in Statele Unite ca risca arestarea arbitrara si a indemnat la precautie in eventualitatea unor vizite.

"Cetatenii turci care calatoresc in Statele Unite pot fi victimele arestarilor arbitrare", se arata intr-un comunicat al diplomatiei de la Ankara.

Anuntul Turciei vine la cateva zile dupa ce Departamentul de Stat al SUA a lansat o avertizare de calatorie similara pentru cetatenii americani, pe fondul "terorismului si a detentiilor arbitrare".

Pe de alta parte, premierul Turciei sustine ca anunturile Ankarei si Washingtonului nu ajuta la normalizarea relatiilor bilaterale. "Anuntul potrivit caruia Turcia nu este o tara sigura nu este in beneficiul relatiilor dintre cele doua state", a declarat Yildirim.
Relatiile dintre cei doi aliati NATO s-au inrautatit in ultimul an, Turcia protestand in mod oficial fata de refuzul Statelor Unite de a-l extrada pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de catre regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul esuat din iulie 2016.

Ulterior, Turcia a condamnat sprijinul oferit de catre armata americana pentru luptatorii kurzi YPG din Siria. Recent, Ankara si-a asumat unul dinte rolurile cheie in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru adoptarea unei rezolutii care denunta decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 20:10

 Articol citit de 2080 ori

Citeste si: