Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Tillerson, Mattis si seful CIA nu au fost de acord cu decizia lui Trump privind Ierusalimul

Tillerson, Mattis si seful CIA nu au fost de acord cu decizia lui Trump privind Ierusalimul
Foto: Arhiva Facebook/The White House
James Mattis, secretarul pentru Aparare al Statelor Unite, Rex Tillerson, secretarul american de Stat si directorul CIA s-au opus hotararii presedintelui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului si mutarii ambasadei SUA de la Tel Aviv.

In schimb, vicepresedintele Mike Pence, ambasadorul SUA la ONU, dar si David Friedman, ambasadorul american in Israel, au fost de acord cu decizia lui Trump.

CNN, care citeaza surse din cadrul Casei Albe, mai spune ca Jared Kushner, ginerele lui Trump si emisarul american pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, precum si Jason Greenblatt, emisarul special al SUA in regiune, s-au pronuntat in favoarea recunoasterii Ierusalimului drept capitala a Israelului, insa au recomandat amanarea mutarii ambasadei.
Presedintele american, Donald Trump, a anuntat, miercuri seara, ca recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.

El a afirmat ca decizia constituie "o noua abordare" in efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian.

Donald Trump a argumentat ca in ultimele decenii presedintii Statelor Unite au evitat, din diverse ratiuni, sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Citeste si:
Proteste violente in Ierusalim dupa decizia lui Trump. Hamas cheama la o noua Intifada (Foto Video)Franta contesta planul fiscal elaborat de Administratia Donald Trump si va sesiza Uniunea Europeana
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 17:12

 Articol citit de 2332 ori

Citeste si: