Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Afganistan
A   A   A

Teroarea continua la Kabul: Zeci de morti si sute de raniti intr-o serie de atentate

Teroarea continua la Kabul: Zeci de morti si sute de raniti intr-o serie de atentate
Foto: Captura Youtube/Reuters
Cel putin 36 de persoane au murit si sute au fost ranite in atentatele comise intr-un interval de numai 24 de ore la Kabul, primul val de atacuri dupa numirea unui succesor al mollahului Omar in fruntea talibanilor.

Rebelii talibani nu au revendicat primul atac, ce a avut loc in noaptea de joi spre vineri intr-o zona rezidentiala si in care au fost ucise 15 persoane, dar ei si-au atribuit responsabilitatea pentru al doilea, comis vineri seara si in care au fost ucisi 20 de cadeti ai politiei afgane.

Cateva ore mai tarziu, insurgentii au lansat un atac impotriva Camp Integrity, o baza situata in apropiere de aeroportul din Kabul unde sunt stationate forte speciale americane. Un soldat al NATO, a carui nationalitate nu a fost precizata, a murit in acest atac.
Este primul mare val de violenta inregistrat la Kabul dupa numirea mollahului Mansour in fruntea talibanilor, ca succesor al mollahului Omar, liderul istoric al rebelilor islamisti al carui deces a fost anuntat saptamana trecuta, noteaza agentia citata.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 08 August 2015, ora 13:25

 Articol citit de 1327 ori

Citeste si: