Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Rusia
A   A   A

SUA sporesc sanctiunile impotriva Rusiei in legatura cu Ucraina

SUA sporesc sanctiunile impotriva Rusiei in legatura cu Ucraina
Foto: Arhiva Ziare.com
Statele Unite au adoptat sanctiuni impotriva a sase cetateni rusi si opt organizatii din Rusia in legatura cu "agresiunea continua a Moscovei in Ucraina", a anuntat Trezoreria SUA, potrivit unui comunicat difuzat vineri.

Masura ii vizeaza pe cei care au avut un rol in atacurile rusesti asupra unor nave ucrainene in stramtoarea Kerci de la Marea Neagra, in anexarea Crimeii de catre Rusia in 2014 si sustinerea oferita de Rusia in organizarea de alegeri in estul separatist al Ucrainei.

"Statele Unite si partenerii nostri transatlantici nu vor permite ca agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei sa continue neobservata", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

"Aceasta initiativa comuna cu partenerii nostri din UE si Canada intareste angajamentul nostru comun de a impune sanctiuni directionate si semnificative ca reactie la incercarile Kremlinului de a submina suveranitatea Ucrainei si integritatea teritoriala a acesteia", a adaugat el.
Printre persoanele vizate de sanctiuni se afla patru oficiali rusi care au fost implicati in atacul din stramtoarea Kerci, in largul coastei Crimeii, a indicat Trezoreria.

Sase companii ruse din sectorul apararii si care desfasoara operatiuni in Crimeea au fost incluse pe lista de sanctiuni americane pentru deturnarea de active ucrainene de stat pentru a oferi servicii armatei ruse.

Citeste si: SUA cer Rusiei sa "predea" Crimeea Ucrainei
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 21:10

 Articol citit de 2979 ori

Citeste si: