Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > America
A   A   A

SUA cer Rusiei sa opreasca agresiunea impotriva Ucrainei si sa renunte la Crimeea

SUA cer Rusiei sa opreasca agresiunea impotriva Ucrainei si sa renunte la Crimeea
Foto: Arhiva Hepta.ro
Statele Unite ale Americii au cerut marti Rusiei sa puna capat 'agresiunii' impotriva Ucrainei si sa renunte la Crimeea, la trei ani dupa semnarea de catre Moscova si Kiev a acordurilor de pace de la Minsk, relateaza AFP.

Purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a acuzat marti Moscova intr-un comunicat ca "alimenteaza conflictul din Ucraina soldat cu peste 10.000 de morti, dintre care peste 2.500 de civili".

In baza acordurilor de la Minsk semnate pe 12 februarie 2015 sub egida Frantei si a Germaniei, Ucraina a fost de acord sa duca la bun sfarsit o reforma politica iar Rusia sa puna capat sprijinului acordat separatistilor prorusi. Cu toate acestea, luptele au continuat in estul Ucrainei.
"Rusia a continuat sa nege implicarea sa directa, in timp ce fortele ruse intimideaza si refuza accesul in conditii de siguranta pentru observatorii dezarmati ai OSCE", a mai spus Heather Nauert.

"Cooperand strans cu Franta si Germania, Statele Unite continua sa ceara guvernului rus sa inceteze agresiunea sa in Ucraina", a declarat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane.

Washingtonul a avertizat ca sanctiunile americane impotriva Rusiei impuse din cauza implicarii sale in estul Ucrainei vor ramane in vigoare pana cand suveranitatea Ucrainei va fi restabilita.

"Sanctiunile noastre separate privind Crimeea vor ramane in vigoare pana cand Rusia va renunta la peninsula ucraineana", a mai spus oficialul american.
Citeste si:
Rusia desfasoara rachete S-400 in Crimeea: Noul sistem de aparare poate fi transformat in unul de atac in 5 minuteRusia avertizeaza ca decizia SUA de a vinde arme in Ucraina poate declansa un conflict sangerosRusia a inceput sa ridice un gard intre Ucraina si Crimeea anexata
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Februarie 2018, ora 22:43

 Articol citit de 3321 ori

Citeste si: