Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Israel
A   A   A

Statele Unite au trimis o nava de razboi in sudul Israelului, pentru prima data in ultimii 20 de ani

Statele Unite au trimis o nava de razboi in sudul Israelului, pentru prima data in ultimii 20 de ani
U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Krystina Coffey
O nava militara americana a acostat joi in portul israelian Ashdod, pentru prima oara in ultimii 20 de ani. Oficiali din ambele tari au salutat evenimentul ca pe un semnal privind forta legaturilor bilaterale in fata adversarilor comuni, cum ar fi Iranul.

Navele militare straine care ajung in Israel prefera in general portul Haifa, din nord, desi acesta poate fi atins de rachete lansate de gruparea Hezbollah din Liban. Pe de alta parte, in Ashdod pot ajunge rachetele trase de palestinienii din Gaza, arata Reuters.

Vizita la Ashdod a distrugatorului Ross al US Navy (marina militara a SUA) "are o semnificatie. Simbolizeaza alianta profunda intre Israel si Statele Unite", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu chiar pe puntea navei.
"Suntem hotarati sa ne aparam fata de intarirea prezentei militare iraniene in Siria. Presedintele Trump sprijina pe deplin politica noastra in acest sens, iar faptul ca acest distrugator face azi o vizita aici este o expresie a acestui sprijin", a adaugat el.Dupa ce a facut turul navei si a dat mana cu membri ai echipajului, Netanyahu a luat parte la o ceremonie la bord, impreuna cu sotia sa si cu ambasadorul american in Israel.

Purtatorul de cuvant a Flotei a 6-a a SUA, comandorul Kyle Ranes, a declarat agentiei Reuters ca vizita USS Ross "intareste parteneriatul puternic si de durata intre natiunile noastre".

"Efectuam analize extinse ale tuturor instalatiilor si comunitatilor portuare unde acosteaza navele noastre si care au posibilitatea de a se adapta la masurile noastre de protectie a fortelor conform necesitatii de a asigura securitatea marinarilor nostri", a mai spus el.
U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Krystina Coffey

Reutes apreciaza ca prezenta marinei militare a SUA in al doilea port israelian poate constitui un indiciu al interesului Washingtonului de a-si extinde optiunile privind acostarea Flotei a 6-a, care actioneaza in Marea Mediterana.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 22:41

 Articol citit de 3489 ori

Citeste si: