Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Stare de urgenta in Virginia: Un mort si 19 raniti dupa ce o masina a intrat in oameni, la un mars pentru suprematia albilor (Video)

Stare de urgenta in Virginia: Un mort si 19 raniti dupa ce o masina a intrat in oameni, la un mars pentru suprematia albilor (Video)
Foto: captura Youtube
Autoritatile americane au declarat sambata dupa-amiaza o stare de urgenta in localitatea Charlottesville din Virginia, inainte de un mars al extremei-drepte, care militeaza pentru suprematia albilor in Statele Unite. Au fost organizate si contramanifestatii, astfel ca au izbucnit violente. Mai mult, o masina a intrat in multime, in timp ce politia incerca sa ii disperseze pe manifestanti.

Potrivit CNN, se pare ca nu a fost vorba de un act intentionat, ci de un accident in care au fost implicate 3 autovehicule. Insa numeroase persoane au fost ranite in acest incident si transportate la spital pentru a fi tratate.

UPDATE: 23:21 - Pana acum bilantul violentelor indica un mort si 19 raniti dup accidentul de masina si alte zeci de raniti in violentele dintre cele doua tabere.
Marsul "Uniti Dreaota" a fost organizat ca forma de protest dupa anuntarea planurilor de eliminare a statuii unui general al Confederatiei, considerat un erou de razboi in statele din jumatatea sudica a SUA.

Vineri, extremistii au marsaluit cu torte prin campusul Universitatii Virginia si au scandat "vietile albilor conteaza" intr-un mars condamnat drept o "parada a urii" de catre primarul din Charlottesville.

Astfel, dupa ce au vazut ce s-a intamplat vineri, autoritatile locale au decis sa anuleze autorizatia pentru protestul de sambata si sa declare stare de urgenta.

Cum manifestantii tot s-au adunat, la fel si cei care s-au organizat in contraprotest, au izbucnit ciocniri violente, astfel ca autoritatile americane au intervenit in forta.
Autoritatile locale au arestat mai multe persoane dupa ce au declarat ilegala adunarea din parcul Emanciparii.

De asemenea, doua persoane au suferit rani superficiale in urma ciocnirilor violente din Charlottesville.

Mai multi protestatari sunt acuzati ca au folosit sprayuri cu piper, iar un jurnalist a precizat ca militantii extremei-drepte, dintre care unii imbracati in uniforme, au inceput sa arunce cu sticle si sa devina violenti chiar inainte de ora oficiala de incepere a marsului.

Presedintele Donald Trump a condamnat sambata seara violentele: "Cu totii trebuie sa fim uniti si sa condamnam tot ceea ce reprezinta ura. Nu exista niciun loc pentru o asemenea violenta in America", a scris el pe Twitter.
Acest mars are loc la o luna dupa o demonstratie mult mai mica din Charlottesville, la care au participat cativa zeci de membri ai Ku Klux Klan.

Tensiunile au izbucnit dupa ce autoritatile locale au anuntat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus fortele Confederatiei in timpul Razboiului Civil din SUA.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Sambata, 12 August 2017, ora 23:21

 Articol citit de 7773 ori

Citeste si: