Rusii s-au saturat! Protest masiv la Moscova: Nu razboiului din Ucraina, opriti minciunile lui Putin

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 17:46
16191 citiri
Rusii s-au saturat! Protest masiv la Moscova: Nu razboiului din Ucraina, opriti minciunile lui Putin
Foto: myrtlebeachonline.com

Mii de rusi protesteaza, duminica, la Moscova, fata de rolul Rusiei in conflictul din Ucraina. Este primul protest de amploare de cand conflictul din Ucraina a inceput, in aprilie.

Protestatarii marsaluiesc prin capitala, pe pancartele purtate de acestia putandu-se citi "Nu razboiului din Ucraina!" si "Opriti minciunile lui Vladimir Putin!".

"Marsul pacii", cum este numit protestul la care sunt asteptate 50.000 de persoane, este un eveniment care se desfasoara cu acordul autoritatilor de la Moscova, relateaza Expatica.

Conform AP, ar fi 20.000 de oameni in strada. Politia din Moscova sustine insa ca nu sunt mai mult de 5.000 de persoane.

Inainte de mars, multe personalitati proeminente din Rusia au postat mesaje video pe retelele de socializare, chemand rusii la protest. Un fost ambasador octogenar al Rusiei in Franta si-a indemnat conationalii sa nu mai priveasca la televizor si sa protesteze fata de "razboiul nedeclarat al Rusiei".

"Nu trebuie uitat de unde a pornit acest razboi, cine a anexat Crimeea", a declarat si poetul Igor Irtenyev, acesta intrebandu-i pe rusi daca sunt gata sa infrunte autoritatile, acum ca soldatii se intorc acasa in "cutii de pin".

Mihail Hodorkovski, pregatit sa conduca tara in vremuri de criza

Organizatorii protestului cer autoritatilor sa opreasca "politicile agresive si iresponsabile" ce duc tara catre "izolare, probleme economice si tendinte fasciste".

Si pe site-ul oponentului Krmelinului Mihail Hodorkovski, aflat in exil, s-a anuntat sambata ca acesta este pregatit sa conduca tara in vreme de criza. "Consecintele razboiului din Ucraina nu ne permit sa ramanem tacuti", se mentioneaza pe khodorkovsky.ru.

Viata dupa razboi in Ucraina: Oamenii mor de foame si sete printre ruine

Un armistitiu a fost incheiat in 5 septembrie intre Kiev si separatistii pro-rusi, insa de atunci au mai avut loc lupte, asa ca exista temerea ca acesta ar putea cadea oricand.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#proteste Moscova razboi Ucraina, #Mihail Hodorkovski protest Moscova, #marsul pacii Moscova , #Rusia