Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Rusia
A   A   A

Rusia ar face un schimb de prizonieri ca sa-i elibereze pe marinarii ucraineni

Rusia ar face un schimb de prizonieri ca sa-i elibereze pe marinarii ucraineni
Foto: Arhiva Ziare.com
Rusia i-ar putea preda pe cei 24 de marinari ucraineni arestati in largul Peninsulei Crimeea, ca parte a unui acord pentru un schimb de prizonieri cu Ucraina, incheiat anul trecut.

Informatia a fost publicata de cotidianul rus Izvestia, citand o inalta sursa diplomatica rusa, transmite Reuters.

O sursa diplomatica careia Izvestia nu-i dezvaluie identitatea a declarat ca marinarii ar urma sa fie judecati in Rusia inainte ca orice acord pentru un schimb de prizonieri sa fie pus in aplicare, dar ca exista multi prizonieri rusi detinuti in Ucraina care ar putea fi schimbati contra acestor marinari.

Deocamdata, nu a fost fixata o data pentru procesul marinarilor.

Marinarii ucraineni plasati in detentie au declarat ca se considera prizonieri de razboi, statut respins de Moscova.
Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au indemnat Moscova sa-i elibereze pe marinari. Rusia a afirmat ca navele au intrat in apele teritoriale rusesti in mod ilegal. La randul sau, Ucraina sustine ca cele doua nave-canoniere si un remorcher au fost capturate ilegal si a acuzat Federatia Rusa de agresiune militara.

Citeste si:
Ucraina trimite, din nou, nave militare in Marea Azov, la nicio luna dupa incidentul cu RusiaToti marinarii ucraineni retinuti de Rusia au fost pusi sub acuzare pentru trecerea ilegala a graniteiPorosenko i-a cerut Rusiei sa elibereze marinarii ucraineni, "retinuti in mod brutal"
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 12:48

 Articol citit de 1470 ori

Citeste si: