Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Statul Islamic
A   A   A

Rusia acuza SUA ca sprijina Statul Islamic

Rusia acuza SUA ca sprijina Statul Islamic
Foto: Twitter/President of Russia
Rusia sustine ca a obtinut dovezi ca alianta internationala coordonata de Statele Unite ofera sustinere retelei teroriste Statul Islamic, pentru a o utiliza ca instrument in tentativele de atingere a obiectivelor in Orientul Mijlociu, anunta Ministerul rus al Apararii.

"Operatiunea de eliberare a localitatii Al-Bukamal de catre armata siriana, sustinuta aerian de Fortele Aeriene ruse, a demonstrat cooperarea directa si sustinerea pe care coalitia internationala coordonata de SUA o acorda teroristilor Statului Islamic", acuza Ministerul rus al Apararii, citat de site-ul agentiei Tass.

Ministerul Apararii de la Moscova a prezentat imagini filmate de drone ruse pe 9 noiembrie, care surprind convoaie ale retelei teroriste Statul Islamic parasind localitatea Al-Bukamal spre Wadi es-Sabha, pentru a evita bombardamentele ruse.
Statele Unite au refuzat sa efectueze raiduri aeriene asupra convoiului retelei teroriste Statul Islamic. "Americanii au refuzat sa efectueze raiduri aeriene impotriva teroristilor sub pretextul ca, potrivit propriilor informatii, combatantii ar urma sa se predea, astfel ca ar intra sub incidenta prevederilor Conventiei prizonierilor de razboi", subliniaza Ministerul rus al Apararii.

"Comandamentul fortelor ruse s-a adresat de doua ori coalitiei internationale coordonate de SUA cu propunerea de distrugere a convoaielor retelei Statul Islamic", subliniaza Moscova, precizand ca partea americana a refuzat sa raspunda.

"Exista dovezi incontestabile ca Statele Unite pretind ca lupta impotruva terorismului international in fata comunitatii internationale, cand, in realitate, le ofera protectie grupurilor combatante ale retelei teroriste Stat Islamic pentru a le permite sa isi recapete forta, sa se regrupeze si sa promoveze interesele SUA in Orientul Mijlociu", acuza Ministerul rus al Apararii.
Citeste si:
In sfarsit, o poveste de succes pentru SUA? Ce inseamna sfarsitul Statului IslamicDupa eliberarea Raqqa, Trump anunta ca sfarsitul Statului Islamic este aproapeOrasul sirian Raqqa a fost eliberat de sub controlul Statului Islamic
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 19:10

 Articol citit de 2305 ori

Citeste si: