Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Rusia
A   A   A

Rusia a testat atacuri nucleare de amploare cu rachete lansate de pe submarine si bombardiere strategice

Rusia a testat atacuri nucleare de amploare cu rachete lansate de pe submarine si bombardiere strategice
Foto: Hepta.ro
Armata Rusiei a efectuat joi, la ordinul presedintelui Vladimir Putin, teste masive ale fortelor nucleare strategice, fiind lansate numeroase rachete din Marea Barents si din Marea Ohotsk, informeaza agentiile de presa Tass si Associated Press.

"Exercitiile fortelor nucleare strategice au avut loc joi, 11 octombrie, la ordinul presedintelui si comandantului suprem Vladimir Putin", anunta armata rusa.

Submarine atomice ruse si bombardiere strategice au lansat rachete din Marea Barents si din Marea Ohotsk.

"Rachete balistice au fost lansate din submarine, iar avioanele au testat rachete de croaziera, in zona marilor Barents si Ohotsk; la exercitii au participat si avioane strategice, care au decolat de la bazele aeriene Engels, Ukrainka si Saikovka", transmite Ministerul rus al Apararii.
Toate rachetele au atins tintele din poligoane.

Sistemele ruse pentru detectia armelor atomice au depistat cu succes lansarile, precizeaza armata rusa.

Potrivit Ministerului Apararii de la Moscova, exercitiile, care intervin pe fondul tensiunilor cu Occidentul, au avut rolul de a testa organizarea sistemului de comanda militara de la centrul de control spre unitatile militare regionale.

Desfasurarea de forte a avut loc in contextul in care NATO demareaza in cateva zile un exercitiu prin care simuleaza apararea Norvegiei in fata unei invazii, iar 50.000 de militari vor fi mobilizati aprope de granita cu Rusia, in cadrul celui mai mare exercitiu aliat de dupa Razboiul Rece.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 22:02

 Articol citit de 3439 ori

Citeste si: