Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Premiera la scoala de aviatie din Rusia: Vor fi admise si femei

Premiera la scoala de aviatie din Rusia: Vor fi admise si femei
Foto: Hepta.ro
La scoala de aviatie din orasul Krasnodar (sud), care formeaza viitorii piloti ai armatei aerului din Rusia, vor fi admise in premiera femei, a anuntat sambata ministrul Apararii Serghei Soigu.

"Exista un numar mare de tinere femei care ar dori sa devina piloti militari. Am primit sute de scrisori, motiv pentru care am decis ca din acest an sa primim un prim grup de femei in academia militara din Krasnodar", a declarat Soigu ziaristilor, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Apararii rus.

"Vor fi putine, 15 in total. Dar dat fiind numarul cererilor pe care le primim, nu le putem ignora. Incepand de la 1 octombrie, un prim grup de femei vor incepe sa se antreneze pentru a deveni piloti", a mai spus Soigu, adaugand ca este de asteptat ca ele sa absolve academia la capatul a cinci ani.
Scoala de aviatie din Krasnodar accepta inca din 2009 eleve, dar nu pentru a fi formate ca piloti, potrivit agentiei de presa ruse TASS. In 2014, un inalt reprezentant al Ministerului Apararii rus, Ruslan Vasilev, a declarat la Radio Echo Moskvi ca circa 45.000 de femei se aflau sub contract in armata rusa, adaugand ca acestea nu aveau acces la anumite activitati, indeosebi in posturile de lupta.

Pe de alta parte, Rusia a sarbatorit sambata ziua fortelor aerospatiale cu un show aviatic de proportii intr-un parc aflat la periferia Moscovei, prilej cu care autoritatile au prezentat mai multe aparate de lupta, inclusiv bombardiere strategice si avioane de vanatoare de ultima generatie, dar si de transport militar, relateaza EFE.
Mitingul aviatic dedicat implinirii a 105 ani de la crearea Fortelor Aeriene ale Rusiei, care din 2015 si-au schimbat denumirea in Fortele Aerospatiale, a inceput cu o reconstructie istorica a formarii aviatiei militare ruse. Show-ul aviatic a fost deschis de o formatie de 10 avioane de vanatoare si bombardiere din clasa Suhoi, urmate de patru elicoptere care purtau drapelele celor patru arme din cadrul fortelor armate ale Rusiei.

Peste 150 de aeronave, printre care aparate reconstruite pe modelul celor din timpul primului si celui de-al doilea Razboi Mondial, au participat la miting, la care au asistat mii de persoane.

Doua avioane de vanatoare de generatia a cincea Su-57, cunoscute pana de curand sub denumirea de PAK-FA (T-50), au simulat o lupta aeriana spre incantarea publicului, care a putut urmari totodata evolutia celui mai nou avion de lupta multirol produs pentru aviatia militara rusa, MiG-35.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 13 August 2017, ora 08:07

 Articol citit de 886 ori

Citeste si: