Pesta porcina din China provoaca o criza de medicamente anticoagulante in SUA

Sambata, 31 August 2019, ora 16:32
5443 citiri
Pesta porcina din China provoaca o criza de medicamente anticoagulante in SUA
Foto: Arhiva Pixabay.com

O epidemie de pesta porcina africana care a impus sacrificarea a milioane de porci in China a dus si la diminuarea stocurilor de heparina in SUA, medicamentul fiind folosit pentru a opri formarea cheagurilor de sange, transmite Bloomberg.

Ingredientul activ al heapariei este produs din intestinele de porc, iar principalul furnizor mondial de ingredient activ pentru heparina este China.

Un important producator de heparina, firma Fresenius Kabi, o subsidiara a grupului farmaceutic german Fresenius SE, a anuntat ca a inceput sa limiteze livrarile "din cauza unui posibil deficit de ingredient de baza", a informat Societatea Americana a Farmacistilor din Sistemul Sanitar (ASHP).

"Ne aprovizionam de la mai multi furnizori si din mai multe zone geografice pentru a ne deservi clientii insa situatia din China ar urma sa provoace probleme la nivel global cu aprovizionarea cu ingredient activ pentru o perioada necunoscuta de timp" se arata intr-o scrisoare trimisa de Fresenius Kabi in luna iulie catre ASHP.

Lantul mondial de aprovizionare cu medicamente depinde de ingredientele de baza produse in intreaga lume si livrate producatorilor de medicamente din alte tari. Acest sistem complex a provocat dificultati pentru organismele de reglementare si sistemelor medicale care se bazeaza pe economiile indepartate pentru a le furniza ingrediente.

Potrivit estimarilor unor analisti, China a pierdut intre 150 si 200 de milioane de porci din cauza epidemiei de pesta porcina africana, o dovada a modul in care problemele dintr-o tara pot crea efecte la nivel mondial.

Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) nu a declarat inca in mod oficial ca exista un deficit de aprovizionare cu heparina insa deseori Asociatia farmacistilor trimite o notificare catre FDA inainte ca acesta sa declare ca exista un astfel de deficit.

Actuala criza de heparina reaminteste o alta criza din urma cu un deceniu cand ingrediente de baza contaminate cu impuritati au ajuns in lantul de productie a medicamentului din SUA. Rezultatul a fost decesul a peste 200 de pacienti astfel ca parlamentarii americani au crescut puterile FDA pentru inspecta producatorii de medicamente din strainatate.

In 2018, FDA a incurajat mai multi producatori de medicamente sa reintroduca heparina bazata pe un ingredient activ provenit de la vaci in loc de porci. Aceasta in conditiile in care pana in anii 1990 producatorii de heparina utilizau o materie prima provenita de la bovine dar s-au oprit avand in vedere ingrijorarile cu privire la boala vacii nebune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pesta porcina China medicamente SUA, #criza medicamente America porci China , #China